Fredagsintervju med Strömberg v9

vor120301_riou25.jpg
Här har ni den…

Hur är vardagen ombord när man snittar över 20 knop?
Ja, vi hade i alla fall ett dygn med snittfart över 20 knop och det stora problemet är allt vatten som spolar över däck. Man är typ konstant genomvåt och riskerar alltid att bli bortspolad. Nästan alla i besättningen har vid något tillfälle blivit ivägspolade och skadat sig men än så länge har som tur är inget allvarligt hänt.

Jag fick mina ben ivägspolade när jag stod och styrde tidigare. Jag ramlade och landade på ena smalbenet som nu är ganska ömt och eftersom såret måste skötas så att det inte blir infekterat fick Krite hjälpa till med att plåstra om mig lite.

3 Comments

  1. Erik Barkefors Mar 2, 2012 Reply

    De flesta andra klasser av jordenruntbåtar gör en allt mer skyddad brunn medan VO70 öppnar upp allt mer och ställer rorsman på en pall så han ska vara extra utsatt. Förstår inte riktigt logiken att man bör ha det så när man har “full” besättning?

  2. Johnny Mar 3, 2012 Reply

    Är ju lite så att man inte kör med full besätning…..

  3. Backe Mar 3, 2012 Reply

    Fan vad bra ni seglar kör hårt!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.