Nystart för Happy Yachting

Nu tar vi nästa steg med Happy Yachting.

Vi flyttade till Limhamns Skeppshandel i höstas för att få ett bredare sortiment och mer expertis. Men det har visat sig svårt att kombinera offensiv e-handel med traditionell butik. Så vi har gemensamt kommit fram till att inte förlänga samarbetet.

Precis som på kappseglingsbanan så får man acceptera att man hamnar på fel sida i ett vindskift. Det är bara att göra det bästa av situationen och satsa ännu hårdare framåt.

Och som vi alla vet så räcker det inte med strategi eller taktik – det är teamet som utgör den stora skillnaden mellan de som vinner race och de som inte gör det.

Därför känns det otroligt bra att kunna presentera en ny besättning:

martinnilsson-hy.jpg
Martin Nilsson blir ansvarig för den dagliga verksamheten. Han har en bakgrund som riggare och segelmakare på North Sails. Han kommer närmast från Sjöboden Jollesport på Lidingö. Martin vet allt om båtar seglar i år både Farr 30 och en på helt ny Xp-38, där han ansvarar för löpande rigg, elektronik och massa annat. Mer om detta projekt senare.

Jag vill backa upp Martin med både finansiella muskler och riktigt tung e-handelskompetens. Och jag tror det är svårt att hitta bättre personer:

Erik Lindgren driver E-handelsgruppen och var en av pionjärerna inom e-handel när han grundade Discshop.se 1999. Erik är duktig shorthandedseglare, har seglat ett par gånger till Karibien och äger en av Sveriges sweetaste båtar, Baltic 50 “Spirit”.

Pär Svärdson är VD på familjeapoteket.se men kanske mest känd som VD och en av grundarna till Adlibris.com, Nordens största bokhandel med en årsomsättning på över en miljard. Pär kappseglar sin Arcona 400 “Addnature.com” flitigt.

Jag fortsätter vara engagerad både som delägare och som bollplank kring sociala medier och marknadsföring.

Vi flyttar verksamheten till Wenner-Gren Center i centrala Stockolm, och kommer inom kort att annonsera en del spännande samarbeten som gör att vi kommer närmare seglarna.

Vad innebär det här för mig som kund?

 • Först och främst har vi koll på vad engagerade seglare behöver
  – nu får vi grym kompetens och Martin vet vad bra service betyder.
 • Vi utökar sortimentet. Massor med nya produkter är på väg in.
 • Vi sänker priserna.
 • Dessutom kör vi fri frakt på allt – och inga andra avgifter. Enkelt.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar:

Martin Nilsson, 070-209 83 56 martin@happyyachting.com
Peter Gustafsson, 0733-30 40 00, peter@happyyachting.com

Här är ett exempel på vårkampanjen. 40-50% rabatt på massor av kläder:

northsailsrea.jpg
varkampanj12b.jpg

Bästa sättet att hålla koll på vad som händer och få våra specialdealer är att hänga med på Facebook:

18 Comments

 1. Patrick L Mar 13, 2012 Reply

  ÄNTLIGEN! Grattis till en svinbra rekrytering! Och vilken grym kombination av kompetenser. Någon mer serviceminded, kunnig och hantverksstolt person än Martin tror jag inte jag har träffat.

 2. Jonas Caspersson Mar 13, 2012 Reply

  Roligt, alltid kul med utveckling!

 3. Raketen Mar 13, 2012 Reply

  F-N va kul!

  Raketen med lilla Rocket Sailing önskar en kanon framtid! :)

 4. Krull Mar 13, 2012 Reply

  Grattis Martin, och Peter :)

 5. Pär Johansson Mar 13, 2012 Reply

  Grattis till Happy Yachting och Martin! Jag är grymt impad över Martins kunskaper och totala engagemang när det gäller båtar och utrustning. / Pär

 6. Clifford Mar 13, 2012 Reply

  Grattis, det här känns stabilt och bra.

 7. Ulf Brändström Mar 13, 2012 Reply

  Toppen……

 8. danielk Mar 13, 2012 Reply

  Kul, då blir vi grannar :) Lycka till!

 9. Mats Runström Mar 13, 2012 Reply

  Grattis Martin!

  Jättekul, Peter skvallrade lite på mässan om vad som var på G.
  Jag önskar dig och gänget lycka till med “nystarten”!

  Hoppas att vi får möjlighet till lite gemensamma upptåg framgent…

  /Mats

 10. Markus Lagerquist Mar 15, 2012 Reply

  Martin for president!
  Lycka till

 11. Nickepicke Mar 15, 2012 Reply

  Jäklar! Martin har ju fungerat som min personlige assistent där i butiken på Lidingö. Alltid bra råd, superservice, trevlig och en positiv can do attityd.
  Hur skall jag nu klara mig…

 12. Bosse Mar 15, 2012 Reply

  De prisjämförelser jag gjort så är det dyrare att handla på HY, autopilot, instrument, block etc

  Prisförfrågningar via mail har jag ej fått svar på.

  Varför handla på HY?

  • Author
   Peter Gustafsson Mar 15, 2012 Reply

   Detta är väl några anledningar till nystart :-)

   De flesta priser skall ha uppdaterats i dagarna och skall nu matcha de “mässerbjudanden” och kampanjer som finns på annat håll. Har vi missat någon så dra ett mail till info@happyyachting.com.

   Och vi skall så klart svara både snabbt och korrekt på förfrågningar.

   Prova igen.

  • Henrik N Mar 16, 2012 Reply

   Handlade på HY innan samarbetet med Limhamn och fick snabba svar, och bra service. Håller med om att HY kanske inte alltid har lägsta pris, men det är sällan bra service/lägsta pris sammanfaller.
   /Henrik

 13. hy Mar 16, 2012 Reply

  Limhamns skeppshandel i ett nötskal.

 14. Per Mar 16, 2012 Reply

  Kan man inte vara blilligast på nätet så har man en rejäl uppförsbacke. Det måste vara en ganska speciell produkt om man ska vara villig att betala en servicepremie. Köpte GoPro Hero 2 kamera på nätet för 2 veckor sedan, kollade på HY men 30% dyrare, samma garantier, kommer med posten, allt likvärdigt så då väljer man med plånboken..För produkterna ovan är det t ex svårt att betala nåt direkt extra. Däremot tror jag HY skulle kunna suga åt sig trafik och skaffa affiliate dealar med bra europeiska handlare och sedan kanske specialisera sig på lite mer komplexa produkter som sjökort, kanske billigasegel via nån asiat, div navigationssystem, , pimpguide för gamla båtar, riggjobb och liknande.

 15. Misilen Mar 17, 2012 Reply

  Har handlat många båtprylar billigt och bra på nätet. Gjort prisjfr med HY som.varit 15-30% dyrare än andra inköpskällor! Köpte t.ex GoPro kameror direkt från USA till något som verkade vara inköpspriser!

  Det är ju ingen större lönsamhet att sälja marinprylar! Marknaden är för liten i Sverige, sett många stjärnor tändas och dö i denna bransch. Hoppas detta blir en bättre lösning, men jag undrar?

  Hursomhelst, lycka till!

 16. Henrik E Mar 17, 2012 Reply

  Jag skickade förfrågan på Harkenprylar, linor och lite annat till några olika handlare. De flesta svarade med pris, en hörde aldrig av sig. Peter kom med kloka råd, bilder från egen båt och andras båtar etc, mycket bra bemötande. Jag som kund kände mig viktig. Happy blev dessutom billigast (vilket kanske säger mer om hur jag inte lyckades förhandla med de andra?). Leveranserna gick snabbt och effektivt. Jag hade inget att klaga på. Sedan blev det lite si och så. Hoppas det blir bättre nu. Jag kommer att prova den nya kanalen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.