Harken Solo Challenge

Nu har gänget bakom no-crew.se fått lite styrsel på sitt solorace 18 augusti. Anmälan öppnar i morgon 16:00 – då gäller det att vara med!

Harken Solo Challenge är en segling för alla, ung som gammal, kille eller tjej och för alla typer av kölbåtar, flerskrov och jollar, det enda som krävs är ett flytetyg med ett SRS-tal.

Detta är ett endagars äventyr i dagsljus, var och en solo i sin båt från start till mål för att sedan umgås med alla andra soloseglare över en trevlig regattamiddag med tillhörande förfriskningar. Vi tror att den sociala biten är precis lika viktig som seglingen i sig så vi kommer att lägga stor vikt vid detta och därför ingår middagen samt båtplats i Sandhamn mellan lördag till söndag i anmälningsavgiften.

I anmälan nedan kan du välja mellan två olika banor utefter hur stor utmaning du vill ha (och lite beroende på vilken typ av båt du seglar). Den ena kommer att vara ca 20 sjömil och den andra ca 40 sjömil, det innebär ca 5-10timmars solosegling. Vi rekommenderar att båtar med ett SRS-tal under ca 1,05 väljer den kortare banan för att hinna i mål till minglet och regattamiddagen.

Tillsammans med det nya SRS-systemet inför 2012 där man till i år har infört båtindividuella avdrag för segling utan undanvindssegel och sedan tidigare möjligheten till alternativa segelsättningar med sk ”shorthand-mätbrev” så blir möjligheterna ännu större att anpassa sitt redskap för denna typ av segling.

Kappsegling i all ära, men just detta är i första hand en segling som handlar om att utmana sig själv, om äventyret, och om gemenskap seglare emellan.

Anmälan öppnar på fredag den 16:e kl 10:00, häng på låset för deltagarantalet är begränsat till 60 båtar i denna första upplaga av racet.