Harken Solo Challenge

Nu har gänget bakom no-crew.se fått lite styrsel på sitt solorace 18 augusti. Anmälan öppnar i morgon 16:00 – då gäller det att vara med!

Harken Solo Challenge är en segling för alla, ung som gammal, kille eller tjej och för alla typer av kölbåtar, flerskrov och jollar, det enda som krävs är ett flytetyg med ett SRS-tal.

Detta är ett endagars äventyr i dagsljus, var och en solo i sin båt från start till mål för att sedan umgås med alla andra soloseglare över en trevlig regattamiddag med tillhörande förfriskningar. Vi tror att den sociala biten är precis lika viktig som seglingen i sig så vi kommer att lägga stor vikt vid detta och därför ingår middagen samt båtplats i Sandhamn mellan lördag till söndag i anmälningsavgiften.

I anmälan nedan kan du välja mellan två olika banor utefter hur stor utmaning du vill ha (och lite beroende på vilken typ av båt du seglar). Den ena kommer att vara ca 20 sjömil och den andra ca 40 sjömil, det innebär ca 5-10timmars solosegling. Vi rekommenderar att båtar med ett SRS-tal under ca 1,05 väljer den kortare banan för att hinna i mål till minglet och regattamiddagen.

Tillsammans med det nya SRS-systemet inför 2012 där man till i år har infört båtindividuella avdrag för segling utan undanvindssegel och sedan tidigare möjligheten till alternativa segelsättningar med sk ”shorthand-mätbrev” så blir möjligheterna ännu större att anpassa sitt redskap för denna typ av segling.

Kappsegling i all ära, men just detta är i första hand en segling som handlar om att utmana sig själv, om äventyret, och om gemenskap seglare emellan.

Anmälan öppnar på fredag den 16:e kl 10:00, häng på låset för deltagarantalet är begränsat till 60 båtar i denna första upplaga av racet.

19 Comments

 1. ulf Brändström Mar 16, 2012 Reply

  Anmälan är nu öppen på no-crew.se. Anmälningarna verkar strömma in snabbt så se till att du inte missar denna unika seglarfest ute på Sandhamn den 18 augusti.

 2. JIMMY Mar 19, 2012 Reply

  Nu är det 39, det tar sig!

  Varav fem flerskrov!
  12 båtar utan undanvinddsegel, troligtvis smart!
  2 tjejer!!
  Minsta kölbåt, Helmsman 23, minsta flerskrov F18.
  Största båt, 63-fotaren Refanut!

 3. ulf Brändström Mar 19, 2012 Reply

  Refanut med spi!! Imponerande.. Bra att vi kommer att ha press/foto båt som kan filma det-:)

 4. Ulf Brändström Mar 20, 2012 Reply

  Nu 42 anmälda. Det ryktas oxså om ett antal m23or som är på g.
  Super kul..

 5. Raketen Mar 21, 2012 Reply

  Kan man anmäla sig till nästa år snart? ;)

  • Erik Barkefors Mar 22, 2012 Reply

   Du kan anmäla dig till i år eftersom det finns platser kvar. Det är betalningen som styr och hälften har inte betalat än…

 6. Ulf Brändström Mar 25, 2012 Reply

  88 båtar på listan!!!!! Vi jobbar hårt med att få till mer platser.

  • Raketen Mar 25, 2012 Reply

   Helt otroligt!!
   f-n va kul!

 7. Kalle Mar 25, 2012 Reply

  Imponerande!!!

 8. ulf Brändström Mar 26, 2012 Reply

  Nu har vi lyckats öka det begränsade deltagarantalet till 80 båtar. Betala snarast efter anmälan då datum för inbetalning styr turordningen.

  • Kalle Mar 26, 2012 Reply

   Bra jobbat!

 9. JIMMY Mar 30, 2012 Reply

  Sista dagen för anmälan till Harken Solo Challenge är i morgon.

  Just nu är det 93 båtar på anmälningslistan

  • Pelle P Mar 30, 2012 Reply

   Behöver ni fler??:))
   Ha en trevlig helg!!

  • Erik Barkefors Mar 30, 2012 Reply

   Det är väl bättre att folk anmäler sig på söndag till dubbel avgift ;-)

 10. ulf Brändström Aug 1, 2012 Reply

  Ett tillskott i reglerna på Harken Solo Challenge kommer att vara att en Media Crew Member/Safety Crew Member kommer tillåtas för de som vill. Tanken är att vi dels får in bra media från båtarna samt höjer säkerheten då en extra person direkt kan hoppa in om nöden kräver för att inte riskera båt eller besättning (båten utgår ur tävlingen om den har tagit hjälp av sin MCM/SCM).

  Kravet kommer att vara att varje båt med en MCM/SCM måste leverera fem bilder och två minuters film (varken mer eller mindre) senast två timmar efter målgång. Detta för att vi skall kunna visa detta direkt under regattamiddagen vilket garanterat kommer bli något att snacka om!

  En MCM/SCM får inte hjälpa till i hanteringen och seglingen av båten efter förberedelsesingnalen och till dess att båten skurit mållinjen. MCM/SCM får inte heller bistå med tips och råd om strategi, vägval etc. Mer om regeln runt MCM/SCM kommer snart att publiceras med övriga reglementet för regattan.

  Se nedan länk
  http://www.no-crew.se/mcm-pa-harken-solo-challenge/

  Bra va?

  • Per Svanberg Aug 2, 2012 Reply

   Mycket bra!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.