Solosegling | Laser vs Swan 65

Harken Solo Challenge måste vara årets fenomen.

För bara ett par veckor sedan satt folk runt köksbord på olika ställen i Stockholm. Jag kopplade ihop några av dem och nu har man skapat Sveriges första ordentliga solorace. Många var lite tveksamma till om de skulle locka några båtar, men nu har man 54 båtar anmälda. Otroligt!

Och vilket gäng sedan. De hårda killarna skall köra bjässarna Refanut och Who Walley (Swan 65). I andra ändan aav skalan har vi Laser och F-18. Helrätt.

Jimmy Hellberg sammanfattar på Hamnen.se.

Båttestaren Curt Gelin ställer upp med sin folkbåt och är ett av de mindre bidragen så här långt tillsammans med en F18 katamaran.

På andra sidan av skalan har vi två giganter, den ena är 63-fotaren Refanut, en klassisk havskryssare ritad av Sparkman & Stephens från mitten av 50-talet med skeppare Fredrik Wallenberg.

Den andra är en Swan 65 vid namn ”Who Valley” med Petter Holmberg vid rodret. Inte nog med att dessa herrar ska baxa runt varsin båt på nära tjugo meter och 35 ton helt allena ombord, de har dessutom anmält sig att segla med undanvindssegel! Där kan man prata om utmaning!

Vilka är sugna på att dra igång något liknande på västkusten?