TV4 Sport satsar på kappsegling i Sverige!

Jättekul. Kommer 2012 att vara året då segling tar steget fram i media. Mästarnas Mästare och VOR på TV10, cuperna på TV4 och hamnen.se live från mässorna? Sedan har jag en liten överraskning senare i veckan…

Nu kliver TV4 sport in som mediapartner till Whyshore Yachting & Marketing. Tillsammans ska de ge tittarna möjligheten att följa tre Cuper med kappsegling, från tidig säsongsstart i maj och avslut mitt inne i Stockholms City på Riddarfjärden i september.

TV4 Sport kommer under det kommande sommarhalvåret sända 14 halvtimmeslånga avsnitt, på onsdagkvällar kl 20:00. De första 6 avsnitten varje vecka från mitten av maj till midsommar (veckorna 20-25). Efter ett uppehåll under juli fortsätter sändningarna med ytterligare 8 avsnitt varje onsdag från början av augusti till slutet av september (veckorna 32-39).

Sändningarna på TV4 Sport kommer att följa kappseglingar i Volkswagen X-35 Cup, Audi Dragon Cup och SeaCart 26 Multi Cup. Avsnitten blir resultatinriktade med reportage från kappseglingarna, presentationer av båttyperna, och även fördjupningar med presentationer av teamen, personporträtt, mid-season round-up samt beskrivningar av Americas Cup.

”Det är fantastiskt kul att TV4 Sport skapar en plattform för de seglingsintresserade. Att kunna följa kappsegling på nära håll, att äntligen kunna följa segling på hemmaplan som vilken fotbollsserie som helst är helt unikt! Det här kommer utveckla vår sport mycket, och har stor betydelse för de aktiva seglarna att få presentera sin sport mot publik och företag. Kappsegling är mycket miljöanpassat och passar bra in i framtiden.” säger Klabbe Nylöf, VD på Whyshore.

För tre år sedan sände TV4 och TV4 Sport Volvo Ocean Race, och det är först nu som seglingssporten får ett riktigt seglingsmagasin igen. ”Vi har letat efter ett bra format för att kunna göra segling på ett intressant sätt. Med kombinationen av Volkswagen X-35 Cup, Audi Dragon Cup och SeaCart 26 Multi Cup finns nu förutsättningarna att skapa ett spännande TV-magasin som innehåller både bredd och initierade fördjupningar, säger Andreas Odén, exekutiv producent på produktionsbolaget Monday.

24 Comments

 1. peter pohl Mar 26, 2012 Reply

  Jättekul – stort grattis Klabbe!!

 2. Patrick L Mar 26, 2012 Reply

  Snyggt jobbat Klabbe & Co!

 3. Team Styrbord Mar 26, 2012 Reply

  Bra, det kan sporten behöva….

 4. Gerhard Mar 26, 2012 Reply

  Bra jobbat Klabbe!!!

 5. Jakob Mar 26, 2012 Reply

  Sjukt sweet!

 6. Janne Hird Mar 26, 2012 Reply

  Häftigt!

  Hoppas det blir bra produktion, så att det blir intressant för många!!
  Janne

 7. Adrian Mar 26, 2012 Reply

  Fett nice!

 8. Raketen Mar 26, 2012 Reply

  Kanon kul!

 9. Jack Sparrow Mar 26, 2012 Reply

  Vad är surprisen? Skall Bingolotto sända avsnitt från Blur? Eller är det nåt med Lotta på Liseberg?

  • Raketen Mar 26, 2012 Reply

   …Du är alltid lika glad och positiv! :)

  • kim Mar 26, 2012 Reply

   12 lördagkvällar 20:00-21:00 kommer paneldebattprogrammet “Mätregler vi minns” att sändas.

   • Raketen Mar 27, 2012 Reply

    Debatt ledare bör i så fall vara Siewert Ö-holm! :)

    • Feffe May 17, 2012 Reply

     Är Sverker tillfrågad ? Ska de va så ?

 10. RoH Mar 27, 2012 Reply

  Varför inte sikta in sig på OS klasserna, Laser eller större jolleklasser där det finns lite volym, action och dramatik. Sea Cart, cool båt men hur många är dom? 10? Samma för drake och X35. Mycket kunnande men begränsat till en liten grupp seglare. Risk att detta blir mer såpopera än sport.

  • Pelle P Mar 27, 2012 Reply

   Intresant fråga; RoH!! Jag tror att 100 Lasers inte är lika TV-mässigt som 5 Sea Carts = volym är inte det intresanta på TV. Kan det också vara så att större båtar (= större besättningar/team) är intresantare än jollar. Men det är klart; Usain Bolt drar mer folk än de flesta lagsporterna. Kluriga grejer!! Det viktigaste förståss är att NÅGOT händer!!! Stort grattis till Whyshore!!

  • Author
   Peter Gustafsson Mar 27, 2012 Reply

   OS-klasserna är SSFs område och jag har känslan att det är svårnavigerat både med sponsorer och rättigheter. Mästarnas Mästare är väl ett bra exempel på hur SSF kan göra det, men då innehåller det också “det där lilla extra” som gör det intressant.

   Det Whyshore (och andra) gör är att hitta delar av sporten där man kan få ihop en bra balans mellan committade deltagare, engagerade sponsorer och media.

  • fredrik Mar 27, 2012 Reply

   Kanske därför att det inte är tv som söker upp de intressantaste klasserna utan det är de driftigaste klasserna som söker upp tv?

   Jag tror att det blir kanon.

 11. RoH Mar 27, 2012 Reply

  Kommer givetvis att följa serien efersom jag själv är inbiten i sporten. Är bara lite “fed up” på en del trötta seglingsproduktioner på Eurosport och liknande. Hoppas att detta blir mer som dom högklassiga produktionerna runt Volvo
  Ocean Race och finalseglingarna i OS 2008. Det var TV-sport när den är som bäst och stor propaganda för segling.

  • Pelle P Mar 27, 2012 Reply

   +1

 12. Stora Essingen Mar 27, 2012 Reply

  +1

 13. Team YXI (Mårten) May 16, 2012 Reply

  Blir det ingen på TV4 Sport ikväll?

  I tablån står det trav?

 14. Niklas/Tangosailing May 16, 2012 Reply

  AP är hissad… Uppskjutet. Enligt uppgift blir det första programmet den 30 maj.

  • I May 17, 2012 Reply

   Finns ju inte med i tablån nästa vecka heller…

 15. srsseglaren Sep 12, 2012 Reply

  Segling på TV ikväll 2200 på TV4 sport : )

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.