Farr 400 till Skandinavien

farr400-1.jpg
Jag tog en fika med Claus Landmark i förra veckan och han berättade då att det bli nysatsning i Farr 400. Han har ju byggt Landmark 43 på Premier Composite Technologies i Dubai, som också bygger Farr 400.

Det skall bli spännande att se om fler hakar på. I vilket fall ser vi fram emot provsegling i juni innan man kör ÅF Offshore Race och ORCi VM i Finland.

Claus Landmark fronter FARR 400 i Skandinavia

I en tid med fallende interesse for regattaseiling og sparsomt med nye regattabåter skjer det likevel noe interessant og spennende. Trenden med lette planende båter med mye seil har for lengst satt sitt preg på Grand Prix båtene. Nå står slaget om hvilken båt som vil ta opp arven etter den uhyre kompetitive Farr 40 klassen. Flere nye båttyper er i knivskarp konkurranse om seilernes oppmerksomhet. Så langt ser det ut til at Farr 400 har bra flyt i et blytungt marked.

På verftet der Landmark 43 bygges, Premier Composite Technologies i Dubai, er det i løpet av et drøyt år bygget 12 båter av typen Farr 400. Båten er tidligere omtalt i Seilas. Claus representerer verftet i de Nordiske land, og han venter sin nye Farr 400 i midten av juni. Med seg har han en kjernebesetning fra Son, Vegard Guttormsen og Lars Even Nilsen.

– Vi får båten levert til Stockholm og legger inn Gotland Rundt som jomfrutur. Deretter går turen over den botniske viken til Helsingfors og ORCi VM i august. Den nye Farr 400 er en one design klasse og utviklet uten tanke på måleregel. Før vi får et entype miljø her, seiler vi fortrinnsvis ORCi regattaer og vi mener at båten bør ha en mulighet til å hevde seg. Vi får i hvertfall vist oss frem, sier Claus.

– Her gutser vi litt istedenfor å sitte på gjerder for å se hva som skjer med regattaseiling, måleregler og lisenser etc. Seilsporten er i endring og one design må være veien å gå.

Denne båten er veldig transportvennlig. Det koster ikke stort mer å frakte båten verden rundt enn å sette den i vanlig vinteropplag i Norge. Da kan seiling bli helårsaktivitet. Farr 400 klassen vil samles i 5-6 årlige events rundt om i verden. Vi kaster oss på bølgen som pionerer med første båt i vår region. Et mål må jo være at vi får et årlig internasjonalt Farr 400 mesterskap i Skandinavia.

5 Comments

 1. FIN Apr 25, 2012 Reply

  Riktigt snygg båt, och snabb!

 2. Per Apr 25, 2012 Reply

  Det verkar vara en helt fantastisk racer.

 3. Peter Gustafsson X-3 Apr 25, 2012 Reply

  Kan detta bli den stora klassen.
  Vackrare båt har jag sällan skådat.

  “Edge” passar fint.

  /pg

 4. Anders Apr 25, 2012 Reply

  Vad händer med hans gamla Landmark 43? nån som vet.

  • Author
   Peter Gustafsson Apr 25, 2012 Reply

   Den är väl fortfarande en perfekt cruiser/racer så den förblir nog hans ögonsten.

   Det här skall väl ses som ett renodlat racingprojekt där vi nog kommer att fpå se en del bekanta ansikten ombord. Superspännande.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.