ÅF Offshore Race | status

Vi har ju kollat anmälningsläget för ÅF Offshore Race den 28:e april de senaste åren. Just nu 46 båtar vilket skall jämföras med de 56 båtar vi hade vid den här tiden 2011 och 2010.

Fördelningen ser också lite annorlunda ut.

2012 = 31@SRS, 9@ORCi, 6@Classic
2011 = 31@SRS, 12@ORCi, 6@Doubleh, 5@Classic, 2@IRC
2010 = 27@SweLYS/SRS, 11@IRC, 8@Classic, 5@ORCi , 2@X-35, 2@shorthanded
2009 = 25@SweLYS/SRS, 7@IRC, 4@ORC Club, 1@ORCi och 4@övrigt
2008 = 11@LYS, 11@IRC, 7@ORCi och 6@ORC Club

Jag har fått en del sköna tips kring skärgårdsetappen. Artikel kommer inom kort. Banan blir:

Start Stockholm/Kastellholmen. Syd Garpen/Kungarna-Oxdjupet-Saxarfjärden-Sandö Sugga-Kalvö-Sollenkroka-Kanholmsfjärden-Eknösundet-Rödkobbsfjärden-Korsö/Skanskobb (Ny tidtagning)-Almagrundet-Runt Gotland-Visby-Almagrundet-mål/Skanskobb.

17 Comments

 1. Stefan Kolmodin Apr 29, 2012 Reply

  Var med och startade inne i stan förra året. Verkligen ingen höjdare seglingsmässigt – först mest stock car (undvika att krocka) och sedan lätt vind som blekte ur helt och motorgång (!) – även om jag förstår att man vill visa upp sig. Mycket publik förra året men frågan hur intressant publiken tycker det är när startandet håller på så länge som det blir nu då alla startar därinne. Får vara för min del.

  • Gustaf Dyrssen Apr 29, 2012 Reply

   Stefan nu är du lite negativ här , känner inga sköna vibbar alls………. Vi hade otroligt kul förra året. Jag blev så glad att se dig/er och er fina båt. Om jag förstår rätt så har KSSS delat upp start fälten så det skall bli lättare att starta i år vilket är bra.
   Kom ut och lek på banan så vi har en bra ursäkt att sjunga tillsammans efter racet ?? Även här tror jag bestämt KSSS har ansträngt sig för att vi skall få högre kvalitet på festandet i år. Förra året var det trevligt men det går att göra än mycket bättre vilket är en tydlig ambitions nivå.

   MVH,

   • Calle K Apr 30, 2012 Reply

    Jag tycktde det var riktigt riktigt kul att starta inne i stan – en höjdare helt enkelt. Folk som kom ner för att titta och åskådarbåtar. Att det sedan var lite vind och “dassig” vind kan ju varken ÅF, KSSS eller vi andra påverka. Kanske blåser det bättre i år – vi får se. Men seglare verkar vara precis som bönder – aldrig helt nöjda… / CK

   • Stefan Kolmodin May 2, 2012 Reply

    Jag sa inte att det inte var trevligt, tvärtom, men kappseglandet började i Sandhamn även om vi nu åkte skärgårdskryssare. Men jag kanske är miljöskadad av alla vetaranbåtsfestivaler med mycket bryggseglande, defileringar och för lite riktig segling.

 2. Spirit Apr 29, 2012 Reply

  Hur står det till på KSSS IT-avdelning??

  Inspirerad av Peters artikel ovan tänkte jag att det är lika bra att anmäla sig. Planen är att köra segla two-handed med Spirit som fått en ordentlig refit i vinter.

  Glad i hågen klickar jag på den stora bannern om ÅF Offshore race på KSSS hemsida och kommer till:

  http://www.ksss.se/Templates/KSSS/Pages/Page.aspx?id=6762

  Där finns en banner för deltagare som rimligtvis borde innehålla Notice of Race, anmälan etc. Men något känns fel. Bana Alfa, Bravo, Charlie och Classic. En text om att “Onsdagen den 6 juli startade nära 280 båtar ÅF Offshore Race både från Stockholm och Sandhamn…”

  Bannern på KSSS förstasida leder till ÅF Offshore Race 2011

  Hur kunde det bli så?

  Backar tillbaka till KSSS hemsida och ser att det har två olika banners för ÅF Offshore Race. Den första, med kappseglande båtar på ett blått hav, leder till årets race, den andra, med logon för ÅF Offshore Race, leder till förra årets race och har inte uppdaterats på förstasidan sedan ngn dag efter start förra sommaren. Starkt jobbat!!

  Letar vidare och lyckas kanske anmäla Spirit ;-)

 3. Team Styrbord Apr 30, 2012 Reply

  Det kommer bli kul att starta inne i stan, det enda vi är purkna på är att man måste vara där på fredagen och vi startar på söndagen….

 4. Anders F Apr 30, 2012 Reply

  Team SB

  Vi startarvpå söndag och det räcker med besiktning på lördag?

  Vi räknar med att komma sent på fredag eller lördag fm.

  Anders, Swea

 5. Team Styrbord May 2, 2012 Reply

  Lördag senast 18.00 ska man ligga förtöjd och fin vid bryggan…trevligt.

 6. Finngulf May 5, 2012 Reply

  Ser att en helt ny KER 51 är anmäld mattsvart Varuna GER 6700 så det blir en del nya heta båtar även en Farr 400 skall segla.

 7. Team Styrbord May 5, 2012 Reply

  Ser ut att gå snabbt….

 8. srsseglaren May 16, 2012 Reply

  Ngn som läst DI idag ?
  Baksidan Foppa byter pucken mot fock och ställer upp i ÅF offshore race : )

 9. Mats Heidvall May 16, 2012 Reply

  Tycker att det ska bli kul med staden. Alla som seglat Faerden vet vilket tryck det blir.
  Jag tror att det bidrar till ett ökat intresse från media, sponsorer och det är bra för seglingen som sport. Sen är det chansartat med vindarna. Dom riktigt bra båtarna brukar ändå vara i topp oavsett väder.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.