Bra fart på FarrBar2

Sjyssta förhållanden i Sundet för FarrBar2. Mrs Freckles har kört Maior Cup i Kiel och Göransson är på linjen i NOOD i Annapolis. Men hur går det för resten av båtarna i Stockholm? Tränas det nåt?

Filmade gjorde Mattias Bodlund. Någonting säger mig att han kommer att få ihop flest fart-repor i enskrov i Sverige 2012. Att kombinera pit på FarrBar2 med mast på nya Blur skapar bra förutsättningar…

14 Comments

 1. I Stockholm blev X-35 teamen tränade av North Sails i helgen. Långt i från samma action som i Skåne (video ovan), men kul och bra arrangemang för att kick-starta 2012.

  Bilder och video finns via http://www.x35.se

 2. Ulven May 3, 2012 Reply

  Håller Farrbarr 2 som storfavorit inför VM. Tror dem kommer soppa banan med övriga deltagare. Blir intressant att se om Deneen från USA kan ge dem en match men jag tror inte det. Tyska båten Topas är även rätt vassa. ILS Forum tror jag är på gång. Sen finns det ju några nya svenska båtar men jag tror inte de hinner få till det lilla extra för att fightas om topp 3 platserna. Skall pionjärerna team Orca orka hela vägen? Jag tippar på en plats i mitten. Hur går det för Letto?
  Någon som har koll på övriga internationella deltagare på VM i Farr 30?

  • Patrick L May 3, 2012 Reply

   Jag håller också Farrbar 2 som storfavorit för VM. Synd att det inte ger något att spela på dem, oddset är väl typ 1,04 ggr pengarna. Förutom Groovederci med Cameron Appleton som taktiker (?) så kommer ju även Barking Mad med Jim Richardson som alltid brukar slåss om pallplats i mästerskap i både Farr 30 och Farr 40. Taktiker där blir tydligen antingen Terry H eller Bouwe B. Letto har hemmabana och nya segel. Mrs Freckles är nya men har ett gediget gäng och har redan tävlat i år på MAIOR Cup i Kiel. Sedan skall vi inte glömma att Richard Göransson har varit iväg både på Key West och Annapolis NOOD med ett supergäng och är den som bäst har fått känna på försvarande världsmästarna flera gånger redan. En plats i mitten blir en plats i solen i det här gänget ;-)

   • Mats V May 3, 2012 Reply

    Du är ju värre än Ferguson på att baissa dina chanser, Patrik. ;-)

    • Patrick L May 3, 2012 Reply

     I sanning en förebild!

     • Mats V May 3, 2012

      True, true.

 3. Patrick L May 3, 2012 Reply

  De enda som har hunnit träna i Stockholm tror jag är Civitanova och The End (Richard Göransson och gänget) som dock har flytt fältet och kör Annapolis NOOD istället för Vårrullen i helgen. Lyxlirare. Jag fattar ingenting – 6 grader i vattnet är väl hur mysigt som helst? Lite coolt med NOOD är att de får ihop 17 st Farr 30:or i år och regerande världsmästaren är ju där så det blir bra träning!

 4. Martin May 3, 2012 Reply

  Även Sisabella med Peter Melander tränade på Baggen i tisdags. Nytt märke på segeln dessutom!!

  • Patrick L May 4, 2012 Reply

   Grymt! Just det, jag såg en bild från deras träning också. F-n det är bara vi och Solsidan som inte har tränat… ;-)

   • Stefan A May 4, 2012 Reply

    Va inte Solsidan till salu?

    //S//

 5. CB May 4, 2012 Reply

  Håller med om att Farrbar 2 har det definitiva favoritskapet inför VM i Farr 30. Efter fjolårets sjukt snygga svit av 1:or ryktas det nu att ytterligare OS-meriter adderas ombord utöver rorsman Strandbergs. Dessutom skulle vi alla bli förvånade om inte Martin jobbat natt på North-loftet och dyker upp med något fullständigt unikt och revolutionerande i segelgarderoben. När vi till detta lägger en träningsdos som får gamla Sovjetiska gymnastikflickor att bli grå av avund så ger det nog i princip minus-odds att satsa på Farrbar 2 som de nya världsmästarna 2012… :-) The pressure is on!

  Men även Göransson med Peter Krull, Johan Barne och Matthew Humphries ombord får dela en viss tyngd av favoritskapets ok. Men glöm för guds skull inte Amerikanerna Patrick L pratar om ovan, de radar upp världseliten på railen som en annan radar upp taskiga skämt…

  Vad har vi mer? Patrick L har längst Farr 30 erfarenhet av samtliga Svenska besättningar och har fler segel än en fjärilslarv har ben… Toppar dessutom besättningen i år enligt ryktena. Harken gänget med en hungrig Aage Reerslev kommer bli farliga och Letto Di Pletto har väl fler SM-guld ombord än någon annan båt? Lena Having med Mrs Freckles kommer rustad till tänderna och har nog inte planerat att lägga sig sist i kön och sen har vi ett gäng Norrmän, några Tyskar, Holländare, Italienare, Ryssar och Turkar som jag inte tror kommer till Båstad bara för att jaga brudar…

  Game On :-)

 6. Author
  Peter Gustafsson May 7, 2012 Reply

  Och nu verkar Stockholmsbåtarna har kommit igång. Några överraskningar?

  http://www.ksss.se/Documents/Kappsegling/kappseglingsresultat/2012/V%C3%A5rrulle%20Farr%2030.htm

 7. CB May 9, 2012 Reply

  VM-favoriterna Farrbar 2 på Sailing Anarchy idag. Coolt!
  http://www.sailinganarchy.com/index_page1.php

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.