Haussade i Færderseilasen

Seilas verkar ha höga förhoppningar på oss i Færderseilasen… som minsta, men ändå snabbaste, båt i R40 så kan det gå precis hur som helst.

Blant mest kjente svenske Færderseilerne er Peter Gustafsson som også skriver mye om regattaen på sin blogg «Blur». Peter stiller med ny båt i år, en J/111 som også omtales i Seilas 5 som nå kommer i handelen. J/111 er superrask og med LYS 1.41 er båten blant favorittene i LYS R40, særlig om den får litt frisk unnavindsseilas. Ifjor tok han 3. plass i LYS R36 med sin forrige båt, en J/109.

Gustafsson vil få hard konkurranse fra Bengt Falkenberg, seilmakeren som samarbeider tett med Beneteauforhandleren Normar og som har Normar-sjefen selv, Even Larsen i besetningen. Hans First 40 «Teknova/Albatross Racing» ble nummer 4 ifjor og er i stand til å vinne mot hvem som helst.

Den tredje svenske båten med vinnersjanser er Roger Ahlqvists Mumm 36 «Aero». Båten ble nummer tre over all ifjor og seilte da i IRC klassen. Denne klassen finnes ikke i år, og Ahlqvist konkurrerer i LYS R36 mot 46 andre båter.

2 Comments

  1. Pelle P Jun 1, 2012 Reply

    Jag hade tackat nej att vara före Teknova i mål…

  2. Pelle P Jun 1, 2012 Reply

    Så här ska det stå; skulle inte tackat nej till att vara före Teknova i mål…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.