Stena Match Cup Sweden | live

Hela programmet och de senaste nyheterna hittar ni här. Man håller också koll på bloggen Sailing Sweden som är på plats.

13 Comments

 1. Pär Johansson Jul 6, 2012 Reply

  Riktigt proffsigt filmat, bra speaker. Segling kan inte bli bättre i TV!

 2. Author
  Peter Gustafsson Jul 7, 2012 Reply

  Idag är det också in-port i Galway 14:00:
  http://new.livestream.com/volvooceanrace/galwayinport

 3. Author
  Peter Gustafsson Jul 7, 2012 Reply

  Mekonomen Sailing Team klart för final!

  Utklassning av världsettan och trefaldige världsmästaren Ian Williams i semifinalen och Mekonomen Sailing Team är nu klara för final. Följ seglingarna live från klockan 14 på http://www.wmrt.com, i finalen väntar legenden och kungen av Marstrand Peter Gilmour.

 4. Pär Johansson Jul 7, 2012 Reply

  Riktigt kul att se första (?) matchen Hansen – Williams. Tight.. Björne ledde efter första länsen, Williams med ett straff. Hansen draggar spinnan i några meter vid nedtagningen. Split vid gaten och sedan vid första mötet på kryssen är Williams förbi, fortfarande med ett straff. Vid kryssmärket försöker Williams låsa Hansen och lyckas ganska bra och kan ta sitt straff och hamnar precis i häcken på Björne vid sättningen av spinnan. Perfekt attackläge och det blir ett antal spännande gippdueller och Hansen slutar som segrare. Fantastiskt filmat och spännande! och framförallt fantastiskt seglat Hansén!

  Ibland undrar man varför inte fler seglar Matchracing.

 5. Casper Jul 7, 2012 Reply

  Grattis Hansen!

 6. PeterK Jul 7, 2012 Reply

  Hansen är grym! Visar verkligen att han hör hemma med de stora. Såååå kul att få vinna på hemmaplan. Man får ju rysingar!

 7. Author
  Peter Gustafsson Jul 7, 2012 Reply

  Kallt seglat! Kul att det äntligen är Hansens år. Stort grattis!

 8. Markus L Jul 7, 2012 Reply

  Stort grattis till Hansen med besättning. Man blir grymt taggad, Lidingö någon?

 9. Author
  Peter Gustafsson Jul 7, 2012 Reply

  Björn Hansen vann Stena Match Cup Sweden

  Björn Hansen och hans Mekonomen Sailing Team tog sin andra seger i Stena Match Cup Sweden inför fullsatta åskådarklippor och kajer i Marstrand. Med klara 3-0 fick veteranen och legenden Peter Gilmour se sig besegrad i finalen.

  – Det här var fantastiskt, vi seglade båten extremt bra och läste spelet och vinden på banan, vi gjorde allt rätt idag, sa en strålande glad Björn Hansen.

  Finalen i Stena Match Cup Sweden var något av en drömfinal. Två veteraner på Touren, båda seglade i den första Match Cup-tävlingen i Marstrand 1994, båda har segrat i Marstrand och både Peter Gilmour, Australien, och Björn Hansen har visat stark form hela veckan. Svensken gick igenom hela slutspelet med bara en matchförlust, mot Williams i andra semifinalmatchen.

  I finalen mot Gilmour hade Hansen ett litet övertag i alla tre matcher även om Gilmour provade allt för att skaffa sig ett bättre läge. Men i första matchen lyckades Gilmour attackera med en gipp på länsen mot mållinjen och fick Hansen ur kontroll. Spinnakern hamnade i vattnet och det gjorde också taktikern Gustaf Tempelman som för en gångs skulle befann sig på fördäck för att hala hem förseglet.

  Men det räckte inte för att ta ifrån Hansen segern. Peter Gilmour var imponerad av Björns segling.

  – Björn har seglat riktigt bra idag och hela veckan. Jag är inte förvånad att han nollade och slog ut både Berntsson och Williams innan finalen. Vi lyckades bara ligga före honom en gång idag, men Björn lyckades med allt han gjorde och de är värdiga vinnare, berömde Peter Gilmour.

  – Det är min tionde eller elfte final, men någon måste väl någon annan vinna också, sa Gilmour och skrattade.

  Björn Hansens Mekonomen Sailing Team, med taktikern Gustaf Tempelman, fördäckaren Mattias Bredin, Sebastian Wedel, pitman och Philip Kaj Gule, trimmer, tog nu sin andra seger i Marstrand, där de vann i hårda vindar 2007, och sin andra på Touren i år. För en knapp månad sedan vann Hansen den andra deltävlingen i Korea före Ian Williams.

  – Det är en dröm att få vinna här i Marstrand, den bästa tävlingen på Touren, med de här grabbarna, med dem kan vem son helst vinna, berömde Hansen sin besättning.

  – Nu har vi fått revansch för förra årets förlust i finalen. Det här betyder otroligt mycket för ställningen i VM eftersom Stena Match Cup Sweden ger extra mycket poäng liksom Korea. Vi har nu fått lite andrum inför nästa tävling i Chicago, säger Björn som nu utökar sin ledning till 62 poäng, åtta före Gilmour och tio före Williams.

  Björn Hansens team vann 34 000 US dollar för segern och har nu fått vittring på en slutseger i VM i matchracing, Alpari World Match Racing Tour.

  Resultat Stena Match Cup Sweden 2012

  1. Björn Hansen
  2. Peter Gilmour
  3. Ian Williams
  4. Phil Robertson
  5. Keith Swinton
  6. Johnie Berntsson
  7. Pierre-Antoine Morvan
  8. Reuben Corbett
  9. Joachim Aschenbrenner
  10. Staffan Lindberg
  11. Torvar Mirsky
  12. Simone Ferrarese
  13. Laurie Jury
  14. Viktor Ogeman

  Resultat final

  Björn Hansen – Peter Gilmour 3-0

  Resultat petit final, match om tredje pris

  Ian Williams – Phil Robertson 2-1

  Ställning i VM, Alpari World Match Racing Tour 2012

  1.Björn Hansen, 62 p
  2.Peter Gilmour, 54
  3.Ian Williams, 52
  4.Phil Robertson, 44
  5.Pierre-Antoine Morvan, 43
  6.Keith Swinton, 29
  7.Laurie Jury, 27
  8.Torvar Mirsky, 20
  9.Simone Ferrarese,19
  10.Johnie Berntsson, 18

 10. Misilen Jul 9, 2012 Reply

  Fantastiskt att svenska team är så framgångsrika i MR! Vad är orsaken till detta? Vad gör vi för att ha två världsteam?

 11. Author
  Peter Gustafsson Jul 9, 2012 Reply

  Nu ligger en repris av finalerna ovan. Njut!

 12. Aage Jul 10, 2012 Reply

  En mer än fantastiskt start för Björn & Co på säsongen! 2 raka spikar på touren! Missade livesändningen men såg med stor behållning semi/finalerna (startsekvenserna var riktigt något svåra att följa) – dock frågar jag mig varför denna blivande seglingsbragd inte har annonserats på SSF än? http://www.svensksegling.se/

 13. P Jul 10, 2012 Reply

  Kul!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.