Thomas Hansson-Mild spikade OK-VM

okworlds12-1.jpg

I helgen avslutades VM i OK jolle som seglades i Vallensbaek, Danmark.

Thomas Hansson-Mild, SS Kaparen, blev bäste svensk med ett VM brons. Vann gjorde tysken André Budzien och silvret gick till Greg Wilcox, Nya Zealand. 
 
Hela 150 seglare gjorde upp om VM titeln och Thomas hade chans på guldet ända in i sista seglingen. “-Den avslutande dagen hade vi två race planerade och jag drog in en trea i första och inför sista seglingen hade jag 6 poäng upp och därmed fanns en chans om jag fick in placeringar mellan mig och de två ledande båtarna.  Bronset var säkrat så jag kunde kosta på mig att separera så mycket som möjligt i starten för att därmed försöka skapa de placeringar som krävdes. En chansning som tyvärr inte räckte till men jag är nöjd med min insats. Att lyckas ta medalj i ett så här stort startfält är starkt”
 
Thomas som i år bytt från Umeå Segelsällskap till SS Kaparen, Onsala har haft en bra säsong med vinst i både Kieler Woche och Nordiska Mästerskapen samt nu också medalj på VM. Nu väntar SM i Lerkil sista helgen i Augusti. “-Det blir nästan som hemmaplan, bara runt hörnet på halvön!” konstaterar Thomas skrattande som är van med helt andra avstånd till tävlingarna.
 
Övriga hallänningar var 19:e Mats Caap, Varbergs SS, 31:a Hans Elkjaer, Varbergs SS, 69:a Olle Albrektsson, Varbergs SS, 71:a Håkan Törnqvist, SS Kaparen och 93:a Bengt Larsson, SS Kaparen.
 
Fullständig resultatlista
Internationella förbundets hemsida

 

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.