SRS-cuperna 2013?

Veckans läsarfråga… I olika sammanhang har vi diskuterat Liros SRS Cup här på västkusten, och hur man skulle kunna boosta den. Se nedan.

I Stockholm har Stockholms Seglarförbund sedan tidigare Liros Stockholm SRS Cup men i år körde Avantime och Havskappseglingsförbundet igång Avantime Cup med lite annan inriktning. Vad är erfarenheterna av detta?

Och i syd har man kört Liros SRS Cup Skåne parallellt med Öresund Cup i DH. Hur ser planerna ut för nästa år?

Jag skulle även vilja lyfta vår SRS Liros Cup! Det kändes tyvärr som den dog i våras.

Hur ska vi få den lyfta ett par snäpp? Idéer?

Vad sägs om:
* Tre regionala grupper Bohuslän / Södra Bohuslän med Gbg / Halland
* Samma tävlingar? Själv saknar jag bl a Nordön Race.
* Samma beräkningssystem, ska platssiffrorna bara räknas inbördes mellan de som deltar tre, fyra eller fem tävlingar.
* Hitta beräkningssystem som innebär att man räknar de fyra bästa resultaten. Hamnar man på samma poäng så räknas inbördes möten.
* Flera avstod tävlingar en helg i våras då en ny tävling dök upp. Det är inga tävlinga som dragit några mängder med båtar, men om man tittar på de som varit med i de tävlingarna så är det många av de som försvann till den nya tävlingen som varit med vid något eller några tillfällen i någon av dessa tre tävlingar. Alla fick inte vara med den nya tävlingen och de dök inte heller upp i de andra tävlingarna. Jag gissar att dessa helt enkelt valde bort den då de visste att flera inte skulle dyka upp i tävlingen på grund av den nya tävlingen.

Jag tycker det är synd om vi kölbåtkappseglare längs kusten inte värnar om Cupen och gör Cupen till något prestigefyllt och roligt när det dessutom finns en bra sponsor.