Hur svårt kan det vara?

Det gnälls ofta på hur svårt det är att få folk att kappsegla. Det är fel på konjunkturen, SRS, båtarna, klubben, vädret, … Men så finns det de som inte lyssnar utan tar tag i saker och ting.

Jag var lite imponerad när man man i Linköping, av alla ställen, körde en introduktionskurs för kappseglare i vintras. Och nu ser man resultatet. Way to go!

Hej Peter!

Lördagen den 22 september går Roxen Race i Linköping. Det ser ut som det kan bli uppemot 20 deltagande båtar. Självklart blir det after sail!

Onsdagens kvällsegling, så hade vi 13 båtar på vattnet. 36 seglare svingade runt på krysslänsbanan tills det mörknade. Under året har vi haft med allt från Bavaria 42 Ocean till Albin Viggen.

Vi har kul!

Eftersom många vill segla mer. Så har vi satt in ett extra tillfälle nu på onsdag.

Folk pimpar båtar inför lördagen. Lyfter ur, och tömmer på onödig vikt. Ryktet går, att även slipen bokas för bottentvätt osv. :)

Viktigt är, att ALLA kan vara med på egna premisser. Allt från en ren nöjestur med polarna, eller med hornen ute och nytvättad botten.

Hur har vi jobbat för att få igång kappseglingsverksamheten igen?

Verksamheten har nästan varit utdömd i klubben. Många av det gamla gardet har som vanligt sagt…Det går aaallldrig… Klubben ses ofta som en parkeringsplats. Man lägger i på våren. Går kanalen ut till kusten för sommarhamn. Tillbaka på hösten för upptagning.

Fokus på aktiviteterna blir därför vår och höstaktiviteter. I vintras körde vi en enklare kappseglingskurs. Väldigt basic. Välbesökt och upskattad i vintermörkret. Man fick helt enkelt tilfälle att snacka segling.

Vi har marknadsfört oss via Facebook. Mailutskick. Hängt små streamers på förstagen på alla båtar. Producerat en schysst banderoll på 4x1m. Placerat den på hamnplan så ingen kunnat undgå se den.

Där känner vi att även våra lokala sponsorer får kickback. Vilket är nog så viktigt för fortsatt samarbete. En annan smidig kanal inför onsdags aktiviteterna. Är Bokat.se, som är kanon. Både som “påminnelse” och smidigt boknings system.

Framförallt har vi snackat kappsegling. Karateseglat och visat vad kul vi har. Vi frågar varenda kotte på bryggan om de inte ska hänga på! I egen båt, eller som gast. Vilket som helst.

Bara man är med och har kul!

Naturligtvis, har några jobbat mer än andra. Men, viktigt är att många är med och drar sitt strå till stacken.

Vi är nog inte framme vid målet ännu…

Men, det ser ljust ut!!

Häng på och ha kul! :)

Maxi Magic, Rocket
Johan Nykvist