Segling på TV4 Sport | program 7

Seacart 26 och X-35 från Nynäshamn. Mycket fokus på besättningsdynamik :-)

16 Comments

 1. Jonas F Oct 16, 2012 Reply

  Pinsamt utnyttjat rekryteringsfönster för sporten när en rutinerad skeppare står och gnäller så vid ratten. Rena rama såpan. Nu strömmar det nog unga seglare till X-35 klassen.

  Helt omöjligt att VW vill betala för att exponeras med detta i TV4.

  • Johan R Oct 18, 2012 Reply

   Tvärtom! Det blir ännu mer TV nästa år från VW X-35 Cup.

   • Jonas F Oct 20, 2012 Reply

    Vackert. Det avgjord mitt bilköp.

 2. Niklas Oct 16, 2012 Reply

  Tycker det är larvigt och ovuxet att hålla på gapa så där. Verkar vara lite av en jargong hos många besättningar att skrika på kappseglingar – inte minst på andra båtar som är i närheten.

 3. Bengt Oct 16, 2012 Reply

  Man skäms när man ser det, vore djupt kul att höra hur Clabbe ser på situationen.

 4. johnny Oct 16, 2012 Reply

  inte konstigare att Klabbe skriker när det går fel, än när Hamrin tart ” ton “på plan…
  tror inte Adidas hoppar av för det :)

 5. Tommy L Oct 16, 2012 Reply

  Det är inte helt ovanligt att riktigt duktiga “utövare” – vare sig det gäller idrott eller andra verksamhetsområden, t.ex i yrkeslivet – har klara problem med att ta steget till att även bli bra coacher (för att inte tala om chefer!) . En del av de egenskaper som gjorde att man blev duktig som utövare kan istället ligga en i fatet när man ska anamma coach-rollen, där personliga egenskaper som ledarskap, team-focus, konstruktivt & uppmuntrande tänk och agerande, samt viljan och förmågan att “verka genom andra” är det primära.

 6. Träna? Lagsport? Oct 16, 2012 Reply

  Också ganska kul att de bästa teamen aldrig tränar…. Tycker det ger en fel bild av “storbåtssegling”. För mig handlar det om att släppa jolletänktet där rorsman gör allt och bestämmer till att bli ett samtränat team…. Men det sade inte dette TV program…. Så jag kanske har fel….

  • Erik Barkefors Oct 16, 2012 Reply

   De tränade aldrig tillsammans alla åtta på X-35:an men däremot seglade de med andra båtar och familj/jobb osv gjorde att det inte blev tid över när alla åtta kunde samtidigt.

 7. Per Oct 16, 2012 Reply

  Det är ju inte amerikas cup direkt så det blir lite komiskt när en rutinerad skeppare står och gapar på ett högstadiegäng i sponsrade jackor som förra året seglade Zoom 8 eller nåt hehe.

 8. Mikael Lindh Oct 16, 2012 Reply

  Jag seglade Cupen på en konkurrentbåt och kan intyga att “kidsen” är vassa och kompetenta kappseglare som har en hög lägstanivå. De är absolut inget högstadiegäng som kommer direkt från Zoomen.
  Men sponsrade jackor var i alla fall rätt. :-)

 9. Feffe Oct 16, 2012 Reply

  Kass inställning men dessvärre är man väl inte mycket bättre själv. Min gast brukar säga åt mig att fokusera på att styra när jag går i gnäll-fällan :-) Har dock funderat mycket på varför man hamnar där vissa dagar och andra inte. Det är ju inte alltid styrt av resultatet….. Det är väl helt enkelt så att mental träning är viktig i alla sporter.

 10. Team YXI (X-35) Oct 16, 2012 Reply

  Vi seglade tyvärr bara GP4 i Malmö, men jag blev förvånade över hur lite det “väsnades” under seglingarna. Schysst segling där alla respekterade reglerna, och seglade “tyst” – men det kanske beror på språkproblem mellan Sthlm och Danmark/Skåne :-)

  Visst kan jag hålla med om att det inte var helt snyggt vinklat i detta avsnitt – men vill ge en stor eloge till gänget som fått till ett seglingsprogram på TV!

  //Mårten
  http://www.x35.se

 11. Leino Oct 17, 2012 Reply

  saknar avsnitt 6, jag som missat eller??

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.