Lööf/Salminen borde väl få Jerringpriset?


Inte nog med att Lööf/Salminen kammade hem OS-guld, vilket är hur stort som helst, men nu är de också nominerade till massor av priser. De har ju tufft motstånd, så de behöver vår draghjälp.

Rösta på Lööf/Salminen här.

Lööf/Salminen nominerade till Jerringpriset

Var med och rösta på OS-guldmedaljörerna Fredrik Lööf och Max Salminen som nominerades till Jerringpriset!

Idag klockan 14 offentliggjorde Radiosporten de 14 nominerade kandidaterna till Jerringpriset som även kallas ”folkets pris” då det är publiken som röstar fram sin favoritidrottare. Naturligtvis finns även Starbåtsbesättningen Fredrik Lööf och Max Salminen, som tog Sveriges enda guldmedalj på årets OS, bland de nominerade.

I förra veckan tillkännagav Idrottsakademin att Fredrik och Max även är nominerade till akademins priser i kategorierna ”Årets prestation” och ”Årets lag”.

Vinnaren av Jerringpriset samt vinnarna av Idrottsakademins priser offentliggörs på Svenska Idrottsgalan den 14 januari.

Fakta Jerringpriset
Jerringpriset, instiftat 1979 till minne av Sveriges Radio-legendaren Sven Jerring, delas ut en gång per år för årets bästa svenska idrottsprestation, företrädesvis sedd ur ett internationellt perspektiv.

Jerringpriset röstas fram av det svenska folket och omröstningen sker samtidigt genom olika metoder som telefon, vykort eller internet.

Skidskytten Magdalena Forsberg har fått priset fyra och därmed flest gånger. Bland pristagarna finns även alpine skidåkaren Ingemar Stenmark, skidåkaren Gunde Svan och senast ryttaren Rolf-Göran Bengtsson.
Ingen seglare har hittills fått priset.

Fakta Fredrik Lööf/Max Salminen
Fredrik Lööf är Sveriges främsta seglare genom tiderna. Starbåtsseglaren deltog nu på sitt sjätte OS, vilket är ett rekord för svensk segling. Förutom 10 VM-medaljer har han även två OS-brons – ett i Finnjolle (2000 i Sydney) och ett i Starbåt (tillsammans med Anders Ekström, 2008 i Kina).

Max Salminen, ursprungligen från Barsebäck, OS-debuterade i somras i London. Han har seglat tillsammans med Lööf sedan hösten 2010.

Fredrik Lööfs och Max Salminens OS-guld är Sveriges första OS-guld i segling sedan 1976.

3 Comments

  1. Staffan Calluna S-73 Nov 20, 2012 Reply

    Självklart skall Fredrik och Max ha detta pris. Se nu till att rösta på våra hjältar och därmed visa att segling är djupt rotad i den svenska folksjälen. Rösta enkelt genom att använda länken ovan!

  2. Anders Nov 20, 2012 Reply

    Röstat! Håller med om ovan! Zlatan och Lisa Norden lär dock ge tuff konkurrens!

  3. Fredde Nov 22, 2012 Reply

    Man kan bara vinna om man håller på med Bandy, Speedway el Fotboll:-)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.