Hanse 345 | Yachting Monthly

6 Comments

 1. Calle Jan 4, 2013 Reply

  Prisvärd?
  Primpa med större fock och Code segel så får man en ny fin segelbåt till samma pris som en beg Dehler34!? Men hur är seglingsegenskaper?

  • Johan O Jan 4, 2013 Reply

   En cruiser med mycket inredning som jämfört med C/R Dehler 35 är 700kg tyngre, 17Kvm mindre krysställ, och 18hk ! motor.
   + för topphissad code.

  • Pär Johansson Jan 4, 2013 Reply

   Hanse båtarna har bra förutsättningar till goda seglingsegenskaper om man “hottar” dem med bättre segel. Jag vet inte hur det är nu men för ett par år sedan levererades alla Hanse med en riktigt kass fock och storsegel i standardutförandet. En stor nackdel var att man inte kunde byta upp sig till ett bättre segelval, man kunde inte lägga till x antal kronor för ett bättre segelställ. Hanse båtarna har höga riggar med ett stort storsegel och köper man bra segel seglar de riktigt bra. En av de mest prisvärda cruisers enligt mig!

   • Calle Jan 4, 2013 Reply

    Precis min poäng Pär, hur seglar en Hansen egentligen? Väldigt svårt att avgöra när de i testet har en liten självslående fock och ett halvdåligt storskots arrangemang ( vem vill igentligen ha den lösningen?, varför inte åtminststånde ha en storskotsskena!?)
    Undrar hur den skulle segla med en ordentlig överlappande fock i kavlar och ett fint storsegel?
    Såg specen att det nu går att beställa den med finare segel! Självslåendefock är bekvämt men inte ett så effektivt segel!

    • Nils Jan 4, 2013 Reply

     Kolla Maestro 345 istället då –<

 2. Stefan Kolmodin Jan 4, 2013 Reply

  En till i raden av likadana booring båtar…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.