Kappseglingsutbildning i Stenungsund

Kappseglingsutbildning för kölbåtsseglare

Nu har du chansen att delta i en kurs utöver det vanliga!

Vad menar rorsman när han säger ”vi ligger på hög” eller ”kan vi leva här?”. Vad har ”Idioten” med kappsegling att göra? Hur ser arbetsfördelningen ut på en kappseglingsbåt? Hur gör proffsen för att alltid starta bra?
Vill du lära dig kappsegla? På bara två dagar kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att kunna vara med och kappsegla.

Vi upprepar förra årets succé då dubbelt så många dök upp mot antalet som var anmälda. Kursen vänder sig till dig som har skaffat dig lite erfarenhet av segling men kanske inte kappseglat så mycket. Även du som har kappseglat lite mer kan fåutbyte av helgen. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att delta som besättning eller skeppare på Tjörn Runt. Du kommer garanterat att få mer utbyte av de kappseglingar du är med på!

Lärare är Carl Peter Carlsson, kappseglare och nationell domare.

Datum:
Lördag 2 mars kl. 9-16 samt
Söndag 3 mars kl. 9-16

Plats:
Stenungsbaden Yacht Club

Pris:
Utbildning, lunch och fika är kostnadsfritt. Kursmaterial tillkommer.

Anmälan:
Anmäl dig senast 25 februari på e-post stss@stss.se. Ange ditt namn, din segelklubb samt telefonnummer. Vid uteblivet deltagande faktureras du en avgift på 200 kronor per person. Observera att antalet platser är begränsade!

Boende:
Stenungsbaden Yacht Club erbjuder ett spapaket till det förmånliga priset 995 kr per person och natt (ordinarie pris från 1 680 kr) inkl. övernattning, spaentré, badrock, tofflor, middag, dans och nattklubb. Boka på www.stenungsbaden.se Ange kod ”KAPPSEGLING”. Du som bokar via hotellet måste också anmäla ditt deltagande på kursen till StSS enligt ovan.

Ett samarrangemang mellan Stenungsunds Segelsällskap och Stenungsbaden Yacht Club.

5 Comments

 1. Erik J Feb 12, 2013 Reply

  “Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att delta som besättning eller skeppare på Tjörn Runt. ” Hmmmmm.

  Teoretisk?

  • Ewaluvan Feb 12, 2013 Reply

   Nää, kanske inte, men en liten bit på vägen är det ju. Kan ju möjligen vara skillnad på att segla TR eller “åka med”. Jag tycker om alla aktiviteter som får fler att gilla kappsegling och att vara mer aktiva.

   • Jonas Rolfsman Feb 12, 2013 Reply

    Precis

   • S/Y Feb 12, 2013 Reply

    Absolut!!!

    Hörde att Hjertmans har damkväll i Göteborg. Det gillar jag.

 2. srsseglaren Feb 13, 2013 Reply

  Passar på att bifoga en passande rulle ?
  http://www.youtube.com/watch?v=zv2Y-R7EBVE

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.