Juniorbesättning X-35

Escapex35

Escape Racing Team söker nu flera yngre kappseglare till en juniorbesättning för att stärka teamet på lång sikt. Vi tror att du är mellan 16 och 24 år och har kappseglat jolle eller kölbåt under flera år på hög nivå på och vill utvecklas vidare. Hos oss blir du delaktig i allt teamarbete och får en bra insikt i vad som krävs för att driva och kappsegla ett kölbåtsteam. Där ingår underhåll och skötsel av båt, besättningsplanering, logistik, ekonomi, sponsorkontakter, segelplanering och inte minst kappsegling och besättningsarbete ombord.

Under 2013 seglar vi Volkswagen X-35 Cup samt X-35 VM i Malmö i augusti. Som medlem i vår juniorbesättning är du med och seglar minst 3 av regattorna i VW X-35 Cup i år och har också möjlighet att vara med som reserv på plats i Malmö och vara med i vårt shoreteam både under VM och övriga regattor. Utöver tävling kommer du att delta i träningstillfällen både med ordinarie VM besättning och egna träningar med juniorbesättningen.

Målet för juniorbesättningen är att vara kärnan i vårt team till X-35 EM 2014 och X-35 VM 2015 som både är planerade att hållas i Skandinavien. Se mer info på vår FB sida.

Är du intresserad av att vara med skickar du snarast ett personligt brev en CV där dina kappseglingsmeriter och erfarenheter framgår till johan.rockstrom@yahoo.com

10 Comments

 1. Jonas Feb 13, 2013 Reply

  Inte en enda kommentar till det här än?

  CRED till Johan och resten av teamet! Det är såna initiativ som behövs för att få dom unga seglare som inte har glöden för jolle/OS/elitsatsning enligt standard-modell att fortsätta segla. Övergången från juniorsegling är inte helt lätt.
  Vilken chans till segling med duktiga seglare i en kul klass! Och en chans för relations-skapande över generationsgränser, vilket jag nog tycker har varit den största behållningen av seglingen egentligen…
  Hade det inte varit för det geografiska handikappet att bo 55 mil från Stockholm vet jag en som hade varit som klippt och skuren för detta!

  • Team YXI (Mårten) Feb 13, 2013 Reply

   Jonas,

   Är det 55mil söderut du/ni bor? I så fall, tag kontakt!

   Vi i Team YXI (X-35 i Skåne) försöker också rekrytera från den yngre generationen. I dag är vi 3st som är födda på 90-talet, 5 födda på 80-talet och en på 40-talet.

   //Mårten

   • Jonas Feb 13, 2013 Reply

    Tyvärr är det norrut. Men cred till dig/er också! :)

 2. Author
  Peter Gustafsson Feb 13, 2013 Reply

  Möjligheterna finns överallt. Det som saknas är naturliga kanaler och kontaktytor för att det skall bli en naturlig process.

  Vi har tagit in juniorer direkt på storskot, taktik och som extra rorsmän med mycket gott resultat. 100% via upprop här på bloggen. Men nu verkar det som att de prioriterar Youth America’s Cup. Var är lojaliteten :-)

  • Johan Rockström Feb 13, 2013 Reply

   Inte har väl alla duktiga juniorer i Göteborg åkt till SF? Min inkorg är glödhet sedan kl. 12 idag!

   PS. Tack för att du tod in vår “platsannons” DS.

  • Jonas Feb 13, 2013 Reply

   Kanske är det så att kontaktytorna saknas. Men jag upplever också att fler och fler tar initiativ som Blur, YXI och Escape. Jag börjar mer och mer inse hur lyckligt lottad jag är som fick chansen att segla massa olika båtar med en massa duktiga seglare när jag var den åldern.
   Och så funderar jag på hur jag ska hjälpa till själv, utan egen båt eller ens så mycket aktivt seglande blir det lite knepigare…

  • Henrik Sund Feb 14, 2013 Reply

   Peter – vad tror du om en gastbank på blur? Har svårt att tänka mig att seglingssverige har ett bättre forum för det än Blur!!!!

   • Matt Feb 14, 2013 Reply

    +1 great idea!

 3. Peter P Feb 14, 2013 Reply

  Ge lite cred till Klabbe och Volkswagen X-35 team. Han har kört det i två år nu med mycket bra (för bra :-( ) resultat.

 4. Johan Rockström Feb 16, 2013 Reply

  Jag vill uppmana alla intresserade juniorer att forsätta skicka in ansökningar om ni vill vara med. Får vi in tillräckligt många för att få ihop en hel juniorbesättning med rätt kompetens och erfarenheter kommer vi försöka arrangera så ni kan segla egen båt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.