Anna-Lena Elled testseglar för SCA

Kul att Anna-Lena från Search Magazine är och testseglar för SCA. Det är väl rollen som mediaperson som är aktuell och jag hoppas verkligen hon lyckas. Det är väl formellt VOR som anställer MCM (Media Crew Member) i nästa rave, men det skadar nog inte om teamet har en kandidat?

Team SCA testar fyra nya kandidater
I sökandet efter bästa möjliga kappseglingsbesättning till sin Volvo Ocean Race-satsning kommer svenska Team SCA nu att testa fyra nya kvinnliga kandidater. Därmed har totalt 17 seglare varit på teamets träningsbas i Puerto Calero på Lanzarote för tester och träning.

De som nu ska testas under tio intensiva dagar är svenska Anna-Lena Elled, holländska Annemeike Bes samt de två spanjorskorna Tamara Echegoyen och Natalia Via-Dufresne.

– Vår intention är och har hela tiden varit att hitta det bästa möjliga kvinnliga teamet. Hittills är vi mycket imponerade över den standard och det kunnandet de tidigare kandidaterna visat. Och jag är säker på att den nya gruppen inte kommer att göra oss besvikna, säger Brad Jackson som är en av coacherna som ska träna och testa kandidaterna.

– Vi tittar givetvis på varje kandidats rena seglingskunskap och erfarenhet. Men lika viktigt är hur de passar in i teamet. Vi är väl medvetna om att den här tävlingen ibland kan vara mycket krävande – både fysiskt och psykiskt. Och det är oerhört viktigt att besättningen tillsammans kan lösa alla svårigheter ombord.

Förhoppningen är att de första besättningsmedlemmarna kommer att presenteras under april och hela teamet kommer att presenteras senare under året.

Stockholm den 7 mars 2013

Det bifogade fotot får användas fritt, redaktionellt, ange fotograf: Rick Tomlinson.

För mer information, kontakta gärna Team SCA:s presschef Mats Olsson, mats.olsson@atlant.org, +46 70 633 61 30.

2 Comments

  1. Magnus Mar 8, 2013 Reply

    Anna-Lena är som gjord för att vara MCM för SCA. Hon är bäst i hela seglingssverige på vad hon gör, tveklöst!
    Lycka till!
    /Magnus

  2. Jonas F Mar 8, 2013 Reply

    +1

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.