Farr 30 Youth söker besättning

Besättning sökes till Farr30 Youth. Nu är det knappt 1 månad till sjösättning av Yachtaction Farr 30 och planeringen pågår för fullt. Nu söker vi nya unga seglare som kan vara med i Farr 30 Youth programmet 2013. Team Yachaction kommer som många andra Farr 30 satsa stort på många olika tävlingar och vi söker besättningsmeddlemmar som vill vara med och driva en Farr 30 till 120% hela vägen runt banan alltså ‘’Ge Allt’’ Det ser ut att blir runt 6-7 Farr 30:or på varje GP Segling så det kommer blir riktigt spännande och tufft.

Vi söker dig mellan 15-20 år som har lite erfarenhet från kölbåt eller jolle, och som vill utvecklas och segla med ett dynamiskt team på en strikt entypsbåt. Du skall ha bra fysik, redo att jobba hårt ombord och lära dig all positioner snabbt. Vi kommer att ha uttagningar till alla GP seglingar på våra veckoträningar.

Du skall orka segla båten hela racet och du ska vara snabb och tänka fort! Inte rädd att ta i när det börja blåsa uppåt en 15- 25 knop som det gör ibland!

Är du intresserad? Skriv lite om dig, vad du har seglat tidigare och vad du väger. Let’s go!

farr30youth.wu


Hur det började!
Farr 30 Youth idén kom fram några månader innan Farr 30 VM 2012 i Båstad – ‘‘varför inte segla VM med ett ungdoms lag!.’’ Denna idé kom att bli en realitet och ett team skapades “Team Yachtaction Racing” – YARacing.

Båten var med på start linjen med ett ungdoms lag med ålder 15 – 20 år! Detta var något nytt och unikt! Under första seglingen på VM så kom vi på 12e plats vilket är mycket bra för ett nytt ungdoms lag som just hade bildats. Totalt så slutade vi på 16 plats utav 20 båtar! Målet med VM var att vara med och skapa intresse dock utan förhoppningar om högre en placering men att sluta på en 16 plats tycker vi är super bra!

Efter detta började vi prata mer om ett ungdoms lag när Pierre Grönberg, delägare i båten och 17år skulle börja på gymnasiet och valet blev Seglingsgymnasiet i Ängelholm. Ett intresse skapades bland andra unga seglare.

Vad vi vet så är detta är unikt i Sverige då inget annat seglargymnasium eller segelsällskap driver en ungdomssatsning runt en entypsbåt som Farr30 med 7 i besättningen. Detta ligger nu som grund för fortsatt utvecklingen av projektet Farr 30 Youth.

Hur kommer man med?

Alla unga seglare är välkomna att söka till Farr 30 Youth programmet. Vi söker just nu unga seglare som vill satsa på kölbåts segling. Antingen pratar du med din klubb eller så tar du kontakt direkt. Vårt mål är att få med ett antal klubbar som med tiden bildar ett eget team och skaffar en egen båt. Ju fler båtar vi kan få med i programmet ju fler seglare kan vi utbilda och inget snack, ju mer träning desto bättre blir vi.

Vad ingår i Farr 30 Youth programmet?
Idag har vi en Farr 30 fullt utrustad med hemma hamn i Helsingborg – HYC Marina. Där kör vi träning med varje team minst en gång per vecka. Vi har en 7 meters support rib och en mobil verkstad. Vårt mål är att skaffa fler Farr 30 och bygga vidare på programmet med egna seglingar, både match racing och fleet raring. Vi kommer att segla lokala kappseglingar samt uttagning för Farr 30 GP seglingar i Sverige och i framtiden utomlands. I träningen ingår båthantering, segeltrim, boat speed, säkerhets träning och kurser för olika kategorier inom ISAF. Vi ordnar “Sail Clinics” med inbjudna tränare från andra Farr 30 team, elitseglare och seglemakare. Målet är att skapa ett ungdomsprogram inom segling som kan driva unga seglare att hitta vidare inom segling med kölbåt.

www.fb.com/YARacing
www.fb.com/Farr30Youth
www.farr30youth.se

3 Comments

  1. Johan Rockström Mar 12, 2013 Reply

    Bra initiativ, kul att flera vill hjälpa yngre jolleseglare in i kölbåtskappseglingen.

  2. Anders Österborg Mar 12, 2013 Reply

    Föredömligt initiativ för andra klubbar att ta efter! Det är en viktig utmaning att brygga över fler ungdomar från jolleklasserna till att utvecklas vidare och även börja segla större kölbåtar -återväxt skapas och medelåldern på havskapp mm sjunker.

  3. Pierre Grönberg Mar 14, 2013 Reply

    Besök gärna hemsidan http://www.farr30youth.se och läs mer om satsningen! :)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.