Tuff start för Kristin


Kristin Songe-Møller ligger näst sist, 17 distans efter täten i Transat Bretagne-Martinique. Men det är ju 3500 distans kvar, så mycket kan hända.

Hard første natt for Kristin

Den første natten til havs er ofte den vanskeligste for soloseilere. Den første natten for Kristin Songe-Møller og de 14 andre profesjonelle soloseilerne ble ekstra hard med vind helt opp i 40 knop i den fryktede Biskayabukta.

Starten fra Brest på søndag ble en veldig publikumsvennlig opplevelse med strålende solskinn og spinnakere som suste avgårde tett på land.

Selv om Transat Bretagne-Martiniqu er en langspurt på 3500 nautiske mil var det kamp om å treffe startlinjen akkurat i det skuddet gikk klokken 13.00 på søndag. En av båtene var for tidlig over, og måtte snu.

Kristin Songe-Møller valgte en veldig konservativ start og holdt seg bak i feltet. De neste par dagene er mer avgjørende enn å treffe startlinjen på sekundet.

– Jeg er forberedt på noen harde første dager. Jeg er ganske stresset av værmeldingene. Målet mitt er å komme til mållinjen, og med seil som allerede er ganske godt brukt og slitne er det en påkjenning å vite at vi skal seile ut i så mye vind allerede de første dagene. Det vil være en katastrofe å ikke komme til Fort-de-France. Jeg har brukt alle sparepengene mine på dette. Det er ikke noe alternativ å gi opp, sa Kristin Songe-Møller rett før start.

Seilene hennes har foreløpig holdt ut de harde forholdene. I løpet av den første natten har de hatt vind opp i 40 knop. En av seilerne har allerede fått ødelagt storseilet sitt. Franske Thierry Chabagny meldte inn skaden mandag morgen, og han har ingen mulighet til å reparere seilet med mye vind og høye bølger.

I slike forhold sitter som regel seilerne under dekk for det er ikke stort de kan få gjort likevel. De kan bare håpe at båt og utstyr er godt nok forberedt slik at ingenting ødelegges.