Blå Carat till salu

blacarat-4
Här har vi en klassisk båt som blivit till salu. Här finns fler bilder.

Blå Carat byggdes 1979 i USA och ritades av German Freres hon är helt byggd i aluminium och optimerad för IOR. Blå Carat seglade ett år under amerikans flagg innan hon köptes av Victor Forss och kappseglades framgångsrikt under det glada 80-talet både i Medelhavet, USA, England och hemma i Sverige.

När hon pensionerades från kappsegling byggdes den en fin teak inredning i Finland på Swan yards samt att hon fick ett teakdäck. Däckslayouten är fortfarande den samma som då hon kappseglades.

Det finns en fin segelgarderob samt en del gamla klenoder kvar för den som vill segla blooper. Elektronik är uppdaterad med plotters, radar, navdator, vindinstrumet mm. Inredningsmässigt finns alla bekvämligheter med TV, varmt/kallt vatten, dusch och vattenburen värme för fina vinterseglingar.

Önskas mera info så är det bara att skicka ett mail till Magnus.sundberg@me.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

blacarat-2


blacarat-3

blacarat-5

1 Comment

  1. Lennart Grönfelt Feb 19, 2019 Reply

    Hej Hoppas på det här viset att komma i kontakt med Viktor Fors för att vi har en väldigt fin gemensam vän. Åke Larsson på Sandhamn. Saknar Åke väldigt mycket, en fantastiskt person, som fick hjälp av Viktor. Har aldrigt träffat Vikor men hört talats om om honom. Skulle bli väldigt glad om han ville höra av sig till mig. Gläder mig, om Viktor ville höra av sig .En vanlig man. Lennart kallar mig bara för Lelle, gillar att fotografera jag med.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.