One Sails öppnar i Sverige

Det verkar som att 2013 är året då de stora loften siktar in sig på Sverige. I januari drog Elvstrøm igång i Göteborg och enligt rykten har flera av de franska loften varit på charmoffensiv. Nu får italienska One Sails representation i Helsingborg.

One Sails öppnar nu sitt första loft i Sverige. Loftet som ligger i Helsingborg kommer att stå för all marknadsföring, försäljning och service av One Sails i Skandinavien. One Sails har sitt ursprung i Italien men har de senaste åren expanderat kraftigt och har nu ett globalt nätverk av segelmakerier.

One Sails har en gedigen erfarenhet inom all typ kappsegling med toppkunskap inom IRC, ORC och IMS. På meritlistan finns också flera VM och OS medaljer inom One Design klasser. Att segla mycket och att samarbeta med seglarna för att utveckla segel är ledord för One Sails. Den höga serviceambitionen och att använda bästa möjliga material gäller även för alla typer av cruisingsegel.

Tekniken Millennium och Vektor som används av One Sails skapar segel i ett stycke med obrutna fiber. Speciellt för milleniumtekniken är att genom vakumsugning svetsas filmen samman och omsluter fibertrådarna. Vikten blir lägre och fibern förblir torr och behåller sin smidighet och har längre livslängd. Alla Millennium racing och cruisingsegel har en delamineringsgaranti på två
respektive tre år.

One Sails i Helsingborg kommer att ledas av Filip Manninge. Filip har mångårig erfarenhet av segelmakeribranschens alla delar och ser fram emot utmaningen
att leverera segel i världsklass med en gedigen support.

Vi ser en enorm potential i Skandinavien, säger Dede DeLuca, direktör för One Sails International och tillägger att Filip kommer inte att ångra att han valde One Sails. Filip själv kan du träffa på Marstrand Big Boat Race, ÅF Offshore Race, Ven Runt och många andra kappseglingar. Det går också bra att ringa, skicka e-post eller hälsa på.