One Sails öppnar i Sverige

Det verkar som att 2013 är året då de stora loften siktar in sig på Sverige. I januari drog Elvstrøm igång i Göteborg och enligt rykten har flera av de franska loften varit på charmoffensiv. Nu får italienska One Sails representation i Helsingborg.

One Sails öppnar nu sitt första loft i Sverige. Loftet som ligger i Helsingborg kommer att stå för all marknadsföring, försäljning och service av One Sails i Skandinavien. One Sails har sitt ursprung i Italien men har de senaste åren expanderat kraftigt och har nu ett globalt nätverk av segelmakerier.

One Sails har en gedigen erfarenhet inom all typ kappsegling med toppkunskap inom IRC, ORC och IMS. På meritlistan finns också flera VM och OS medaljer inom One Design klasser. Att segla mycket och att samarbeta med seglarna för att utveckla segel är ledord för One Sails. Den höga serviceambitionen och att använda bästa möjliga material gäller även för alla typer av cruisingsegel.

Tekniken Millennium och Vektor som används av One Sails skapar segel i ett stycke med obrutna fiber. Speciellt för milleniumtekniken är att genom vakumsugning svetsas filmen samman och omsluter fibertrådarna. Vikten blir lägre och fibern förblir torr och behåller sin smidighet och har längre livslängd. Alla Millennium racing och cruisingsegel har en delamineringsgaranti på två
respektive tre år.

One Sails i Helsingborg kommer att ledas av Filip Manninge. Filip har mångårig erfarenhet av segelmakeribranschens alla delar och ser fram emot utmaningen
att leverera segel i världsklass med en gedigen support.

Vi ser en enorm potential i Skandinavien, säger Dede DeLuca, direktör för One Sails International och tillägger att Filip kommer inte att ångra att han valde One Sails. Filip själv kan du träffa på Marstrand Big Boat Race, ÅF Offshore Race, Ven Runt och många andra kappseglingar. Det går också bra att ringa, skicka e-post eller hälsa på.

6 Comments

 1. Ludvig Axling X-35 Apr 4, 2013 Reply

  Vinnarna av X-35 VM 2012 i Barcelona seglade med One Sails.

 2. johnny Apr 4, 2013 Reply

  Grattis Grattis
  Lycka till

  Johnny

 3. Markus Apr 4, 2013 Reply

  Ja Grattis! Kul att läsa om detta här. Tror att många fler än mig kommer att tycka att One Sails är ett bra alternativ. Lycka till!!

 4. Frank Jensen Jun 25, 2017 Reply

  Nån som har erfarenheter av OneSails i Sverige?

 5. Marcus Jun 26, 2017 Reply

  Vi har One Sails på vår nya XP44 som kom från Estland. Mkt fina segel vad vi har erfaret so far. Ska bli kul att testa lite längre under ÅFOR.

  //Marcus på Aida

 6. Christian Jun 26, 2017 Reply

  Hej
  På First 35an Kwanza så hade vi OneSails storsegel och tre fockar. Även om vi gjorde lite annat för att optimera båten så var de en bidragande faktor till att vi ytterst sällan fick stryk av någon annan First 35a och bl.a. blev norska ORCi mästare i lilla klassen 2015. Plus många andra bra resultat. Nu har vi en spinnaker från OneSails till vår X-41a och den bevisade sin förmåga på Faerdern där vi kom 3a i klassen. Samarbetet med OneSails DK med Sofus från X-37an Hansen är en ytterligare bidragande positiv aspekt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.