Nu börjar det bli på riktigt…

m32lineupb-2
Nu känns det som att det börjar bli skarpt läge. Tre båtar ligger och tränar på Hönö/Öckerö och idag var jag ute och fotade när Lööf och Team Speak@ (idag med Berra Johansson till rors) tränade. Rahm kom nog ut lite senare på eftermiddagen. Otroligt cool när de gasar på, och jag kom på mig själv med att garva högt där jag satt ensam i fotobåten.

m32lineupb-3
Jag fick dem också att lina upp för att få lite bra bilder. De verkade lite ovilliga att köra fart, så ingen vet hur det kommer att se ut när besättningarna möts i Oslo 5-6-7-8 juni. Just nu verkade Berra ha lite edge, framförallt med höjden. Men bägge teamen skall ha nya segel så det kan mycket väl ändras.

m32lineupb-1

13 Comments

 1. Ted Lundberg May 20, 2013 Reply

  :)

 2. kalle May 20, 2013 Reply

  Var inne på hemsidan http://www.m32cup.com/ och med tanke på hur bra Peter bruka sköta uppdateringar och kommunikation, är det lite skralt med info. t.ex om var och när man seglar…

 3. kalle May 22, 2013 Reply

  Ännu mer gnäll:
  Var ute på Öckerö i helgen. Fan vilket tråkigt ställe. Kan ni inte försöka få seglingarna till fastlandet?

  • Author
   Peter Gustafsson May 22, 2013 Reply

   Var på fastlandet skall vi köra? Jag vet inte om du har varit på några regattor på länge – men inte ens ett VM i Långedrag är särkilt upphetsande.

   Jag lovar dig att det kommer att bli det bästa draget vi sett på nåt race i stan sedan Volvo Ocean Race var här.

   Och ja, webben är på G. Det är lite mycket att göra allt från scratch!

   • Bosse Bergqvist May 22, 2013 Reply

    Så olika man kan uppfatta platser. Vi var också ute på Hönö, Öckerö, Hälsö och Fotö i helgen och det är jättefint där man enkelt tar sig mellan öarna med bil efter att åkt bilfärjan ( drygt 10 min) mellan några av öarna i norra skärgården. Hönö Klåva påminner i utbudet om Smögen och Marstrand med båthamn, butiker, hotell, restauranger och cafeér. Organiserade båtturer/ seightseeing till Vinga och fina badplatser finns det gott om på västra sidan med kristallklart vatten. Finns mycket för hela familjen och speciellt om det är fint väder. /Bosse

    Ser fram emot uppsnacket inför helgens PNR.

 4. kalle May 22, 2013 Reply

  Det är väl sällan det går några VM i Långedrag, men denna typen av segling borde funka utmärkt i där.
  In i stan vid frihamnen borde oxå funka. Här har det ju seglats både stort och smått tidigare.

  • Nickname May 22, 2013 Reply

   Gick ett VM i MR Damer i Långedrag förra året. Frihamnen med cattor i 20 knop, tror inte det….

   Cattor är inte särskilt lämpade som MR redskap på trånga ytor om det nu inte rör sig om följa Johnbanor.

   • kalle May 23, 2013 Reply

    Ledsen att säga det, men MR med gamla trötta DS37:or (eller vad det nu var de seglade med) är inte längre något som lockar.
    Däremot hade det varit kul att kolla på M32:or…
    När det gäller frihamnen har det här seglats med både 60 fots trimaraner och tunga 12:or och skall det vara publikvänligt, måste man ändå komprimera banan.

    • Nickname May 23, 2013 Reply

     De seglade Elliot, f.d OS-klassen du vet!

     • kalle May 23, 2013

      Oj! Eliot. En något modernare stjärnbåt altså;-)

  • Author
   Peter Gustafsson May 24, 2013 Reply

   2014 skall vi segla inne i hamnen, men i år hann vi inte få till det och det är lite meckigt att stänga av fartygstrafiken från Vänern…

   Dessutom så finns det ingen uppenbar plats, vilket är lite lustigt i “seglingens huvudstad”. Frihamnen, framför Operan/Kasinot, Lindholmen eller Eriksberg är möjliga. Men det är roligare om det finns lokala sponsorer/företag som brinner för att göra ett cool event. Men det skall vi få till nästa år. Rom byggdes inte på en dag.

 5. Fredrik May 24, 2013 Reply

  Riktigt bra jobbat med hemsidan Peter! Interaktiv, snygg och informativ. Det känns fräscht helt enkelt! http://m32cup.com/

  • Author
   Peter Gustafsson May 24, 2013 Reply

   Tackar. En del jobb kvar men det känns bra.

   Det skall bli sjysst att få lite rörliga bilder från seglingarna också. Det är ju båtar och race som gör sig bäst på film och det är bästa sättet att visa vad vi vill åstadkomma.

   I Oslo är det flera duktiga personer på plats för att hjälpa till: Gustav Morin skall försöka fånga känslan på både banan och bryggan, Stefan Blom och Solidtango skall experimentera med livesändningar från ett par av båtarna och Dan Ljungsvik står för fotograferandet (jag skall fuska lite själv också om jag hinner).

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.