Farr 30 Training Camp

Farr 30 Youth genomförde det andra träningslägret 2013 med två Farr 30 One Design kappseglingsbåtar utanför Helsingborg 28-29 September. Vilka fantastiska dagar vi har haft. Riktigt bra väder med sol och blå himmel. Första dagen genomfördes slag, trim och spinnaker träning och en kappsegling tillsammans med båtar från Helsingborgs Yacht Club som har sin veckosegling på Lördagar nu på hösten. Dag två var en hel dag med Match Race nära land i varierande vindar och mycket ström. Kul och testa manövrar, snabba spinnakersättningar och nära missar!.

Ett riktigt bra team med Amelie 13 år som debutant ombord och steget från Optimist till 30 fots kölbåt gick som en glans. Gustav fick prova på fördäcket och det är inte det enklaste med snabba sättningar, gippar och nedtagning i lovart vid rundningsmärket men bra jobbat. The “afterguard” Anders, SM mästaren i Laser vid rodret och Claes som taktiker gjorde att det var ett svårslaget team i Match Racing. Dag, Johan, Fabian och Kalle som nya i teamet fick en ordentlig inkörning i båten och är klara för nästa race. Arthur med Tour de France erfarenhet gav många bra tips och kul att segla med proffs på denna båttyp. Sist men inte minst, teamets egen stjärnkock Johan lyfte det hela med perfekt mat i 2 dagar.

Nu väntar Lasersegling i Stockholm, Mästarnas Mästare för SYLT och sen KDY Race Rig-Tig i Rungstedm, Danmark.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.