Vad är grejen…

ssvaurl
Vad är grejen med de allt krångligare webadresser som klubbarna får? Det är 2013 och sveriges största kappsegling borde väl heta http://www.tjornrunt.se i stället för http://www8.idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/TjornRunt?

Jag vet ju att man vill samla alla på Idrott Online, men vad är det som blir bättre? Skall man bli medlem eller anmäla sig till en kappsegling hamnar man ändå på Google Docs, Simple Signup eller någon annan hemsnickrad lösning. Och allt mer av nyhetsflöde och kommunikation verkar flytta till Facebook, vilket kanske inte var tanken?

17 Comments

 1. Johan Nov 3, 2013 Reply

  Det går att koppla en domän till en idrottonline-adress, men det är få som har gjort det, varför undrar jag med.
  Sen kan man ju fråga sig vad som blivit bättre? Jag själv administrerar en klubb via idrottonline, och min erfarenhet är att ju mindre tid jag behöver vara i det systemet, detso mer tid får jag över till idrotten. Det är svårt och komplext, och jag behöver ständigt sitta med manual/handledning i knät för att det ska bli rätt.

 2. Håvard Nov 3, 2013 Reply

  Lar meg fascinere over hvordan idrettsorganisasjonene lager IT løsninger som dette. Ambisjonsnivået ligger langt over gjennomføringsevne og ressurser. Gode selgere har i det minste fått et felles system for svensk og norsk idrett. Det var mer enn hva vi greide med rating :)

 3. IdrottOnline är bökigt och segt.

  • PeterIV Nov 4, 2013 Reply

   Ja det är segt och enbart förvirrande.
   Din blogg är mycket bättre för oss på Ostkusten.

 4. fills Nov 4, 2013 Reply

  Peter, har irriterat mig på att det inte går att få helskärm på dina youtube klipp utan att man måste klicka sig vidare till tuben för att kunna njuta av helskärms läge. Om du kan fixa det så tror jag att flera skulle bli glada! Tack för en fantastisk sida i övrigt.

  http://webapps.stackexchange.com/questions/42264/embedded-youtube-videos-are-missing-fullscreen-functionality

 5. jol Nov 4, 2013 Reply

  Hej Peter, här finns svar på dina frågor, en viktig och ej nämnd funktion på idrottonline är kopplingen till LOK.
  http://www.svenskidrott.se/
  Att använda idrottonline är helt kostnadsfrit för klubbar.

  En förening kan köpa en url och koppla till den långa idrottonlines webbadressen. Kostar ungefär 100kr per år.

  • Author
   Peter Gustafsson Nov 4, 2013 Reply

   Jag har försökt förstå varför det är bra för mig som idrottare… men allt som har med mig att göra hanteras ju ändå på annat sätt. De aktiviteter som jag har mot klubbenen/SSF hanteras ju oftast på annat sätt:

   Medlemskap – båtplats – mätbrev – klubbens tävlingskalender – inbjudan till race / NoR – anmälan till race – betalning av anmälningsavgift – registrering av båt/besättning/anhöriga – seglingsinstruktioner – officiell anslagstavla – resultat – cup-resultat – kommunikation/media –

   Jag tror att jag hamnade i systemet när jag skulle anmäla mig till en domarkurs. Men det var så krångligt så jag inte lyckades komma i mål. Så det kan ju vara en anledning till att det saknas domare :-)

 6. Magnus Nov 4, 2013 Reply

  Till Idrott Online kommer IndTA inom kort kunna läggas till. I IndTA kommer klubben kunna administrera tävlingar.
  Medlemsregister finns i Idrott Online. Klubbens tävlingskalender går att få i Idrott Online. Officiell anslagstavla går att få i Idrott Online. Likaså resultat- cup-kommunikation. Samt LOK som redan har nämnts. Jättebra för alla klubbar som har juniorverksamhet.
  Att anmälningsmodulen har varit dålig är allmänt känt.
  Det är lätt att kritisera, men vem tar på sig att hitta ett verktyg som passar alla (klubbar, distrikt, förbund, RF, mm).

 7. Olle Nov 4, 2013 Reply

  IndTA har funnits i över ett år och fungerar väl sådär. För att Idrott OnLine skall funka krävs det att klubben lägger upp sina medlemmar i systemet, RF tvingar nu idrottsrörelsen att använda detta för att rapportera LOK stöd. Tanken är väl god, men det blir rätt mycket “storebror ser dig” över det hela. Många tycker inte om att finnas på centrala register om det inte behövs, systemet kräver komplett personnummer.

  Det där med att det är gratis må vara sant, men det är gratis att sätta upp en blogg oxå!

  • Allan W Nov 4, 2013 Reply

   Så båtmedlemmar kommer att finnas i två system? Kommer man att kunna föda systemet från SBU:s system?

   • Olle Nov 4, 2013 Reply

    SBU är inte ett förbund under RF och har ju inget med SSF att göra. Eller?

    • jol Nov 4, 2013 Reply

     SBU är inget idrottsförbund, Svenska Båtunionen är båtklubbarnas organisation som även finansierad vi klubbarna.

     Svensk Idrott finansieras via det statliga idrottsstödet som ligger på drygt 1,7 miljarder kronor. Cirka en miljard av de pengarna går till det lokala aktivitetsstödet LOK och Idrottslyftet till de lokala föreningarna och i första hand till deras barn- och ungdomsverksamhet.

     LOK kan endast sökas via idrottonline, vad gör din klubb för att erhålla LOK stöd och stödja ungdomsverksamheten?

     En klubb behöver ej använda den kostnadsfria webben idrottonline för att registrera aktiviteter i LOK men måste vara regidtrerade.

     Och köp en URL och koppla denna till idrottonline url:en.

     Läs mer på denna länk, http://www.idrottonline.se

     //J

 8. Fredrik Lönegren Nov 4, 2013 Reply

  man behöver BARA avvända idrottonline (vilket konstigt namn föresten) för att göra LOK rapportering, om man nu har LOK verksamhet.
  Finns inga krav att en klubb måste kommunicera via idrottonline.
  Det går att göra snygga sidor men det är inte enkelt!
  Oscar W gör http://www.dnsweden.se . Den är någorlunda ball i design. All info är strategiskt uppdelad på A,B och C info, dvs inget ska helst ligga mer än 3 klick inne i sidan. Han har skapat en enkel intresse/anmälningsmodul för isjakttävlingarna som han bäddat in i sidan. Plus flera andra bra funktioner.
  Det går att skapa något bra men är svårt. Jag tycker Oscar har lyckats bra ( men så är jag ju partisk)…..

  • Fredrik Lönegren Nov 4, 2013 Reply

   fel av mig, idrottonline behöver man endast för att göra årliga föreningsrapporten.

 9. jol Nov 4, 2013 Reply

  Jag tycker Idrottonline är väl ett ganska fyndigt namn, idrott + online.
  Det är inte svårt att komma igång, 20.000 anslutna Svenska klubbar och 3 miljoner medlemmar är talande siffror. Att få alla nöjda är dock svårt.

  LOK, medlemsadministration med bl.a. hantering av medlemsavgifter, nyhetsbrev samt webbens alla funktioner ingår och support till dem som kör fast.

  /J

 10. Author
  Peter Gustafsson Nov 4, 2013 Reply

  Tog just en fika med ordföranden i en av våra större basketklubbar. Inom lagsporterna verkar det vara http://www.laget.se/ som gäller. Kul med fokus på de olika intressenterna som ledare/föräldrar/spelare/fans som alla får sin egen vy/kalender.

  Inser att detta inte är ett alternativ för segling – men i alla fall intressant att se vartåt utvecklingen går inom andra sporter.

  • Fredrik Lönegren Nov 5, 2013 Reply

   Det jag tror många skulle uppskatta är en enkel resultatsfunktion på internet (och med bra App). Något som är enkelt och direkt. När du lägger in målgångstiden så kommer det ut nätet direkt (så nära live man kan komma). Tror att ALLA skulle uppskatta om resultaten kommer upp snabbare än idag, både på klubbseglingar och dom stora tävlingarna.
   Frågan om det är förbundet eller marknaden/seglarna/ klubbarna/ publiken som ska driva fram typ detta.?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.