Seglingshandboken

seglingshandboken-0-Framsida

Snygg app från Fredrik Aurell, Hans Larsson och Magnus Rönnberg. Finns på iTunes.

I slutet av mars lanserades Seglingshandboken som nu finns att ladda ner som iBook från iTunes och iBookstore. Det är en interaktiv guide in i seglingens värld där upplägget är utvecklat, testat och använt av instruktörer och elever sedan 2008. Seglingshandboken finns på svenska och är den första iBooken av sitt slag. Den riktar sig både till nybörjare som söker en introduktion in i seglingens värld men passar också mer erfarna seglare som vill utveckla sig, exempelvis inom segeltrim, spinnaker- och gennakersegling.

Personerna bakom Seglingshandboken, Fredrik Aurell, Hans Larsson och Magnus Rönnberg, är aktiva nöjes- och tävlingsseglare och har tillsammans drygt 30 års erfarenhet som seglingsinstruktörer. Fredrik och Hans är även meriterade tävlingsseglare på internationell nivå och har djup kunskap i hur man får ut så mycket som möjligt ur sin båt. Magnus, som satte sin fot på en segelbåt för första gången 2005 och började arbeta som instruktör två år senare, har viktiga erfarenheter av vad det innebär att lära sig att segla. Nu har denna kunskap och rika erfarenhet gjorts lättillgänglig i en pedagogisk och interaktiv iBook.

Seglingshandboken är också startskottet för SeaDriven, ett utbildningsinitiativ från företaget Idnite, grundat av Fredrik, Hans och Magnus. SeaDriven syftar till att sprida kunskap, förståelse och inspiration för alla som är intresserade av livet till havs.

seglingshandboken-4-Vad-heter-det

seglingshandboken-8-Spinnaker