Brandspot 38 | nästa generations matchracingbåt?

branspot38-1

Brandspot 38 – nästa generations matchracingbåt

Stena Match Cup Sweden firar i år 20 på Marstrand och Brandspot passar på att presentera ett nytt projekt för framiden. Brandspot 38 är en ny båtklass som är ritad för att passa alla nivåer inom matchracing – från nybörjare och klubbsegling till världseliten i Alpari World Match Racing Tour.

Det fulständiga namnet på klassen är Brandspot High Performance 28 Match och den nya båten är designad av CDE Danish Marine Designs Lars T Olsen, mannen bakom den väldigt populära DS37. Tanken är att den nya båtdesignen ska ersätta DS37:an i stora internationella evenemang som Stena Match Cup Sweden.

Båten är 38 fot lång och en perfekt matchracingbåt; moderna linjer, en stor sittbrunn och snyggt segelplan med icke överlappande försegel och fatheadstorsegel. För att båtarna ska vara pålitliga och hålla för en så actionfylld sport som matchracing har Brandspot High Performance 38 Match en robust design. Skrovet består av flera lager av glasfiber, Dyvinicell and vakuuminjicerad Vinyl Ester.

Projektet är ett samarbete mellan Brandspot AB, Sailfish Sports Yachts och Hong Kong First Pacific Ltd. Det ungerska varvet Pauger, som bland annat byggt RC44-flotan, har nu påbörjat bygget av plugg och form för Brandspot38:an.

En prototyp kommer att släppas i september 2014 och vara tillgänglig för testseglingar i höst men redan nu är Brandspot High Performance 38 Match tillgänglig på marknaden för privatpersoner, klubbar och matchracingarrangörer till ett förmånligt pris.

Fakta om Brandspot High Performance 38 Match:
Längd: 11,50 m
Längd vattenlinje: 10,56
Bredd: 3,24 m
Djup: 2,20
Deplacement: 3,800 kg
Kölvikt: 1,700 kg
Segelyta: 73,25 m2
Rigg och beslag Seldén Mast AB
Segel från North Sails Göteborg
Löpande rigg från Liros
Avlastare från Spinlock

branspot38-2