Tjörn Runt 2014 | filmen

11 Comments

 1. Björn Wahlström Aug 29, 2014 Reply

  ???? Ja detta var ju en riktigt bra film från Tjörn Runt !

 2. Andreas Aug 29, 2014 Reply

  Trevlig film som betonar det sociala.
  Kanske upplevde att jag saknade lite från stora båtarna och tävlingsbiten.
  MVH Andreas

 3. Marcus Aug 29, 2014 Reply

  Det var en riktigt trött film….Trodde Tjörn runt var en kappsegling inget kafferep…

 4. Mats V Aug 29, 2014 Reply

  SVT:s Landet Runt?

 5. Dan Aug 29, 2014 Reply

  Tydligt att segling är en hobby/sysselsättning för flertalet och ingen sport. För att få folk intresserade i segling gäller det tydligen att koka korv och annordna festligheter. Min fru, som inte kappseglar, tyckte filmen var mysig…

  Kommer det en del 2 för alla som är intresserade av själva kappseglingen?

 6. Pelle Pedersen Aug 29, 2014 Reply

  Håller med om att TR framställs som ett “kafferep” men är inte det rätt? TR vänder sig till den breda massan och hur lockar vi den till seglingen (och segling totalt)?
  Nä, mer social vinkling på andra race också!
  Vi hardcoreseglare får ju vårt race ändå!!??
  Självklart ska motsvarande film om ÅF Offshore eller MBBR ha en annan tyngdpunkt (men ingen större skillnad!!…)!!

 7. Author
  Peter Gustafsson Aug 29, 2014 Reply

  Jag uppskattar ambitionen, att förklara att Tjörn Runt är kul för de som följer racet från land. Och här tycker jag att man fångar stämningen på ett bra sätt.

  Men det man borde klura på är ju hur man gör en film för att locka fler seglare. För både publiken, sponsorerna, seglarna och Stenungsund så är det storleken på racet som är det unika.

  Om jag räknar rätt så var det i år 356 båtar som passerade startlinjen jämfört med 444 förra året. Det är 88 båtar eller ~400 seglare färre än förra året. Jag vet inte ens om det sitter 400 åskådare på klipporna?

  Med runt 2000 seglare på plats så funderar man lite på var seglarnas folkfest är… man registrerar sig fredag eftermiddag i strålande solsken. Gräsmattan utanför Kulturhuset ligger helt tom i stället föra att vara after work för 1000 personer. Samma sak med ytorna vid StSS som numera bara är trailerparkering. Hamnen utanför Kookabrurra och Stenungsbaden är knappt halvfull vid 8 på kvällen och det gick att få ett bord trotrs att vi ringde samma dag. Förr har detta varit omöjligt månader i förväg.

  Lördagens prisutdelning är ett kanonbra initiativ, men det är inte fullt vare sig i hamnen eller i baren.

  Seglingsmässigt funkar Tjörn Runt bra, oavsett vilket håll vi seglar. Men jag kan bara konstatera att många väljer Tacomys med familjen i stället för seglarfest.

 8. Bjørn V Aug 29, 2014 Reply

  Seglade TR för tvår sedan. Seglinegen var kul.
  Stenungsund var dock som en vilkensomhelst Svensk småstad både för och efter racet. Vi undrade på vart alla seglare tog vägen. Kärringön, Marstrand….??
  Så till fimen: Vi vill väl se segling, inte en massa intervjuer?

  • kalle Aug 29, 2014 Reply

   Håller med. Klipp bort intervjuerna och kommentatorerna. Om det skall pratas går det ju att visa bilder på båtarna samtidigt.

 9. kalle Aug 29, 2014 Reply

  Blev även jag förvånad över hur lätt det var att få plats nedanför Stenungsbaden på lördagskvällen, men det var verkligen inte tomt när man väl kom in. Helt otroligt att inte fler seglare satsar på efterfesten här (-:

 10. Johan Lindstedt Aug 29, 2014 Reply

  Helt okej! Det är klart man vill få lite mer av allt och gärna lite till. Lite snabbare, lite tidigare, kanske live eller till och med före allt har hänt. ;)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.