Dags att spana väder inför Silverrudder

trainrouting

På väg med tåg till Svendborg och Silverrudder Challenge.

Gott om tid för att kunna vila lite extra i morgon. Allt är klart, så att-göra-listan är nästan tom. Det senaste stressmomentet var att batterierna i NKE-fjärrkontrollen var på väg att ta slut, vilket ledde till att båten ställde sig i vindögat när den tappade kontakted då och då. Ganska dåligt på spinnakerbogar :-) Men nu har den varit i Frankrike och är som ny.

Det börjar också bli dags att titta på vädret.

De flesta modeller verkar nu vara överens om att det blir östligt på fredag, alltså undanvindsstart i 4-5 m/s. Då borde man hinna upp till Lilla Bält under sen eftermiddag och att det står vind under kryssen igenom sundet. Sedan ser det ut att bli en lätt kryss i avtagande vind på nordsidan av Fyn.

Sedan går modellerna isär. Alla tror på lätta vindar, men några tror att det kan dö helt och vrida rejält. Kan bli en lång lördag på havet innanför Langeland.

Det blir svårt att slå rekordet på 19:20:27 men jag och båten trivs ganska bra under dessa förhållanden.

Man kan följa några andra båtar här: Banner 28 SWE54 Azur och Cheetah 30.