Hur följer man VOR i mobilen

Ladda ner på iTunes eller Google Play. Ser sjysst ut, men en del buggar. Vi får veta hur bra det funkar när racet är igång.

Nu kan alla Volvo Ocean Race-fans bära med sig världens tuffaste jordenruntkappsegling i fickan. Tävlingens officiella app är här.

Den nya appen finns för både iOS och Android och kan nu laddas ner från App Store eller Google Play. Den innehåller en rad funktioner som tar användaren närmare spänningen på havet än någonsin tidigare.

En exklusiv digital kanal, Life at the Extreme TV, ger livestreaming från tävlingens högkvarter i Alicante och tio andra hamnstopp runt om i världen samt aktuella och minnesvärda filmklipp.

Fans kan också använda appens inbyggda tracker som följer tävlingsfältets framfart och visar exakt var båtarna befinner sig – med uppdateringar var tionde sekund under direktbevakningar då tävlingen är särskilt händelserik.

Dessutom introduceras en meddelandeservice från tävlingen som gör att följare inte behöver missa någonting från det 38 739 sjömil långa äventyret. Dessa rapporter är indelade i Breaking News, livehändelser och positionsrapporter och håller fans uppdaterade om varje avgörande vägval och händelse via mail eller SMS.

I appen finns också allt man behöver veta om de individer och platser som gör Volvo Ocean Race unikt och genom att ta del av seglarnas egna berättelser kan användare få en inblick i livet ombord på en Volvo Ocean 65.

De sju tävlande lagen är nu på plats i Alicante inför det inledande In-Port Racet den 4 oktober och den första etappstarten till Kapstaden en vecka senare. Appen kommer att vara ett oumbärligt verktyg för den som vill veta det senaste från Volvo Ocean Race.

Lagen kommer att färdas över fyra världshav och segla till fem kontinenter i jakten på att vinna Volvo Ocean Race, världens längsta idrottsevenemang. Tävlingen avslutas med ett sista In-Port Race i Göteborg den 27 juni 2015.

IMG_0070

IMG_0069

IMG_0067