Mästarnas mästare | live

Eller via länken här.

Följ seglingstävlingen Mästarnas Mästare i unik livesändning

Mästarnas Mästare är en tävling där de svenska mästarna i olika seglingsklasser och några wildcards tävlar mot varandra på lika villkor och i samma typ av båt. Svenska Seglarförbundet, som driver tävlingen, fortsätter även i år med att sända seglingen live på ett nydanande sätt. Tävlingen är något av en testplattform för att för att visa vad som är möjligt att åstadkomma, bland annat i form av nya kappseglingsformat och sätt att göra seglingen publikvänligare, men också rent medialt. I år sänds alla deltävlingar live med en än högre kvalitet än tidigare och det kommer även att vara möjligt att se alla race i repris.

– Det känns roligt att kunna erbjuda segling även för dem som inte har möjlighet att ta sig till Båstad genom en ny nivå av livesänding. I år är dessutom Mästarnas Mästare extra hett genom att fler duktiga VM- och OS-medaljörer än någonsin deltar, samt så klart alla våra SM-vinnare. Det kommer att bli ett riktigt taggat getingbo, säger Stefan Rahm, sportchef och förbundsdirektör Svenska Seglarförbundet.


– Mästarnas Mästare är en riktigt rolig kappsegling och vi ska i år lyfta livesändningarna till en ny nivå. Det sker genom en stabilare lösning där vi kan fokusera mer på innehåll, säger Gustav Morin, chefredaktör på Hamnen.se, som producerar livesändingen tillsammans med Svenska Seglarförbundet.

Seglingarna följs via flera kameror från land och följebåt, men också ombord på kappseglingsbåtarna. Svenska Seglarförbundets sportchef Stefan Rahm, även en av Sveriges mest erfarna kappseglare, rapporterar ute från vattnet. OS-medaljören och Hall of Fame-medlemmen Marit Söderström Nord, samt Claes Olivencrona från Hamnen.se, håller ställningarna i studion med intervjuer och spännande bakgrundssnack.

Sändningstart är klockan 9.20 både lördag och söndag (11-12 oktober) och sändningarna pågår fram tills dess att seglingarna avslutas, vilket beräknas vara ca 15.00 båda dagarna.

Du kan även följa tävlingen via tracking, facebook och instagram.

Länk till livesändingen av Mästarnas Mästare 2014:
http://www.svensksegling.se/mastarnasmastare

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.