America’s Cup till Bermuda

Det har ju gått en del rykten, men nu är det officiellt; nästa America’s Cup seglas på Bermuda. Seglingsförhållanden och att det ser bra ut på TV var viktigt, liksom tidszoner. Sedan har väl pengar spelat en liten roll också :-)

ACWS 2015 i Portsmouth, Göteborg, Bermuda & Chicago. Kanske någon mer ort.

Red Bull Youth America’s Cup är tillbaka. Den här gången i foilande AC45:or.

4 Comments

 1. S73 Calluna Dec 3, 2014 Reply

  Skall bli riktigt spännande. Att detta kommer att göra sig bra på TV tror jag spelat en stor roll vid val av tävlingsarena. Tyckte själv att de lyckats fantastiskt bra med grafiken och sändningarna sist i SF. Om vi dessutom får kristallblått vatten och vajande palmer plus enormt häftig segling så kan det inte bli annat än succé. Kanske t o m fotbollsdårarna på SVT/TV4 kan inse detta?

 2. Johan R Dec 3, 2014 Reply

  Är Bermuda tänkt som ett arrangemang som ska dra storpublik på plats eller tänker man att det handlar om en bra arena och TV sändningar?

  • Author
   Peter Gustafsson Dec 3, 2014 Reply

   Min analys pekar på TV.

   San Francisco var fullständigt lysande ur publikperspektiv, men lockade ändå för få åskådare på plats för att det skulle vara värt besväret. Kostnaden per person är helt sjuk.

   Det som funkar bra är VIP/hospitality, men det funkar minst lika bra på Bermuda som i SF.

   Man tror ju att TV kan vara en potentiell intäktskälla, precis som i andra sporter, men här kommer det att ta tid. Även i SF tror jag bara man fick intäkter från de amerikanska sändningarna. I alla andra fall fick man betala för distribution. Så även detta var nog en ganska dålig affär.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.