Windyty | snygga vindprognoser

Är man intresserad av väder i allmänhet, och vind i synnerhet, så lever vi i en fantastisk tid. All denna data som finns tillgänglig på webben, i mobilen och till sjöss. Och snygga verktyg för att presentera den. Nu senast Windyty.

Tipstack till Hans Johansson.

Hi, my name is Ivo, and I love the wind!

I am an addicted kiter, helicopter and jet pilot, who seeks the wind, waves, METARs, TAFs and powder snow almost constantly. Since programming is my passion I coded Windyty.com as my pet project. All credits must go to Cameron Beccario, who programmed the Earth project and offered its codes as open source. While basic mathematics behind it remains the same, I completely rewrote the code so now it can run many times faster.

Windyty.com is advertisement free and a strictly non-commercial project.

GFS forecast model, produced by NOAA, is the major source of weather data. Forecast data are updated four times a day. Beautiful forecast for location detail are produced by Meteoblue.com and are based on NMM, NEMS or GFS mathematical models with different resolution, based on location (more info here).

2 Comments

  1. UZ Jan 10, 2015 Reply

    Någon som provat http://www.weather4d.com

    De har en pro.app som innehåller routing kostar runt 360 kr till den kan man exportera polardiagram från en annan app som skapar polardiagram på din båt. Heter iPolar http://www.sailingperformance.com

  2. Gäddmaskinen Jan 10, 2015 Reply

    Jo, den har jag. Flera bra modeller utöver GFS. Man kan importera polardiagram. Det finns rätt många på nätet. Du kommer att behöva tutorila för 70;- det är en fransman som gjort menyerna, engelskan är rolig men inte lättförstålig. Största nackdelen är att det inte går att rita start/end punkter direkt i appen, den tar några nav format men inte native navionics. Jag gör mina waypoints i google, den yar kmz formatet. Man får mycket för pengarnas skulle jag säga

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.