Torrsegling som engagerar

Det finns ju olika sätt man kan skapa intresse för sina seglingar. På mässan hörde jag snacket om SXKs 24-timmars, där Stockolmskretsens har hackat ihop en “simulator” där man direkt fattar hur det går till. Inget avancerat, men ändå lite vanebildande… Kul idé!

Läs mer här.
Torrsegla här

youtack

En annan grej på samma tema, även om vi här pratar ett kryssben, är “wind game” från SailRacer.net där det gäller att slå deras app på en kryss med verklig vinddata från NannyCay marina på BVI. Det är inte lätt att slå en dator på en kryss, vilket känns lite jobbigt…

Till sist har vi ju Virtual Volvo Ocean Race, men där verkar det ha kommit lite grus i maskineriet. På senaste benet så hamnade massa båtar som missade starten plötsligt i topp på grund av en bugg (eller feature) i mjukvaran. Skandal, ramaskri och massor av arga inlägg på forumet.

Shame on you Virtual Regatta.

The problems is that a couple of different things have happened in the game, VR. We are a group running this game together. Competing against each other for fun, but now all that fun is gone since the game is not functioning properly and when we contact the game we get very bad response.

The main problem right now is that the boats that started much later, which is of course a nice feature that you can join the game during it is ran, have been put on very favorable position. Leading to that right now the boats that are in the lead are boats that joined the game when it already had been going on for a week.

VR has now replied that they know about the problem but are not planning to do much about it. They hope that it will solve it self. In order to have a fair game and people participating in the game feeling that they are treated fair and with respect, they need to inform us about how they will solve this. The people participating in the game are people often with a sailing background and therefore also a good clientele for Volvo. We devote a lot of time and effort, and also some money, in the game.

Please help us get a fair game.

5 Comments

 1. Mikael Håkansson Mar 4, 2015 Reply

  Hmm.. Vi har verkligen olika allvarsamma saker att ta hand om och bekymra oss för här i livet. Det är orättvist tycker jag.. ;-)

 2. Pelle Pedersen Mar 4, 2015 Reply

  Den där Sailracer.net är ju helt livsfarlig!!! Var tvungen att sluta direkt! Kan bli starkt vanebildande…

 3. Patrick L Mar 4, 2015 Reply

  Hmmm SailRacer är ju som en drog… men jag funderar över hur den stämmer med “verkligheten”. Det verkar som att avstånden blir väldigt stora ju närmare märket man kommer och att man därmed tjänar oerhört mycket på att slå ofta om det är skiftigt. Om det nu är kölbåtar vi talar om så leder det väl tanken till att man förlorar “för lite” i slagen i spelet eller att vi slår alldeles för lite i verkliga regattor? Det blir förmodligen rätt annorlunda om man tappar 30% av farten i 30 sek :) Men är det Laserjollar vi seglar så stämmer det bättre!

  • Author
   Peter Gustafsson Mar 4, 2015 Reply

   Vad är “best guess” på vad man tappar i slagen? Så får vi dem att göra en kölbåtsversion.

 4. Patrick L Mar 4, 2015 Reply

  Hmm, man måste säkert ta hänsyn till att hela kryssbenet inte tar mer än ett par minuter också… Det får vi räkna lite på! Det som skulle vara kul var om den visade “stegen” tydligt så man förstod hur mycket skiftena ger mer än på siffran som visar antalet meter.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.