Dags för SM i shorthanded?

Shorthandedsegling har snabbt blivit en av de populäraste kappseglingsformerna i de Skandinaviska länderna. I Norge har man fightats för NM i NorRating, men nu blir det i stället shorthanded-klassen som får NM-status.

Är det dags för SM, eller skall vi dra till Norge för att slåss om en mästerskapstitel?

SOON SEILFORENING ARRANGERER NORGESMESTERSKAP
I SHORTHANDED OG NORRATING MESTERSKAP 2015

Soon Seilforening har som mål å samle over 100 båter til Norges mesterskap og NorRating mesterskap i Son 5 og 6 september.

Etter et møte mellom Son Seilforening og NorRating har det blitt enighet om at forening og klasseklubb i fellesskap arrangerer mesterskapet.

“Det var ett midlertidig tilbakeslag at Norges Seilforbund avviste søknaden om NM status for NorRating.

Vi har valgt å høre på seilerne, og fortsette jobben for ett felles NM for respittseiling.Vi tror det er seilerenes mening og interesse som til slutt vil avgjøre hvilke rammer mesterskapet skal ha.
Vi har ett felles mål om ett felles NM for alle respittseilere. Vi er glad for at Norges Seilforbund har gitt NM status til shorthand klassen, men ser ikke at alle seilerne er blitt hørt og arrangerer derfor NorRating mesterskapet for båter med fult mannskap..

Det har vært nedgang i deltakelsen i regattaer i Norge, og det er da enda viktigere å lytte til seilernes ønsker.

Vi har nå snakket med mange seilere og interessen for mesterskapet er stor. Vi jobber for å få mer enn 100 båter til Son. Vi skal skape ett arrangement som er utfordrende nok, med en kombinasjon av bane og distanse seilaser. Vi tror denne kombinasjonen gjør det spennende samtidig som det ikke utelukkende er fokus på baneseilaser. Vi vil allikevel arrangere trening på baneseilaser for de som ønsker, fredag ettermiddag. Det vil bli lagt stor vekt på det sosiale og vi skal skape ett arrangement ingen vil gå glipp av ” sier Arild Heldal, en av initiativtakerne til mesterskapet.

Arrangøren legger opp til tracking av alle båtene og visning på storskjerm i Son. For mesterskapet legges det opp til Sailors dock konseptet, hvor seilerne blir godt ivaretatt av Sons restauranter og kafeer. Det vil stilles båter til disposisjon for lag som kommer langveis fra, og arrangøren håper å se deltakere fra både vestlandet og sørlandet.

Soon seilforening jobber for at seilere som vil seile i Hollænderen og i mesterskapet skal få mulighet for å ha båten liggende i Son mellom regattaene.

For de som kommer langveis fra, er det mulighet for å seile 3 helger på rad i flotte rammer, Hollænderen, NorRating mesterskap og avslutningen i Villa Malla cup. For de som seiler Zhik One Star kan det også kombineres med mesterskapet.

“Vi gleder oss til dette første mesterskapet i shorthand og NorRating mesterskapet, og håper å se mange både på land og i båter første helgen i september”.