606- och C55-förbundet går ihop

Efter intensiva förhandlingar är det nu klart att 606-förbundet kommer att gå ihop med C55-förbundet och därmed skapa en mycket tung spelare inom Seglingssverige.

”Vi blir nu vågmästare och kommer rösta emot alla förslag som påverkar oss 606- och C55seglare negativt. Alla små kölklassförbund, jollefalangen och storbåtsalliansen måste nu börja lyssna på oss i alla frågor, säger Nuklas Lift avgående ordförande i 606-förbundet.

Redan i år så satsar vi på att vara 100 båtar på SM i Lidköping i och med att C55-SM kommer att ställas in, tillägger han. SSW Lidköpings ordförande Appe Larsberg välkomnar förändringen och säger att man står väl rustade för att ta emot en 100-båtsfleet genom att låna in en flytbrygga från Mariestads SS.

606-seglarna kommer erbjudas ett ombyggnadskit för 9.995:- som innehåller ny hissbar köl, uppfällbart roder och möjlighet till masttopphissad spinnaker. Detta kommer göra båten ca 30% snabbare och mer planingsbenägen än sin tidigare lite ålderstigna design.

Då C55-båten i framtiden blir grunden för klassen så erhåller tidigare 606-förbundet förutom en ständig ordförandepost initialt ytterligare tre av sju styrelseposter (totalt fyra av sju).

Man får även rätten att bestämma namnet på den nya klassen. Detta kommer att ske genom en namntävling där beslut kommer att tas på 606-förbundets ordinarie årsmöte (det sista för alltid) i samband med årets SM i Lidköping.

Lördagen den 4e april kommer det ges möjlighet att genom Spotify’s nya tjänst SpotiFace koppla upp sig på nätet och få en mer detaljerad genomgång av sammanslagningen och ställa frågor genom mail och chat till sittande styrelse.

ST – Seglarnas Telegrambyrå

7 Comments

 1. Thomas Larsson Apr 1, 2015 Reply

  :)

 2. Mikael Håkansson Apr 1, 2015 Reply

  Ett inte helt oväntat besked!

 3. Lasse Bergkvist J/80 Swe 196 Apr 1, 2015 Reply

  Tror nog att “den där” Peter Gustavsson ligger bakom Seglarnas Telegrambyrå! Det drar i smilbanden!

 4. Gert Fasting Apr 1, 2015 Reply

  Hur mycket kostar ett foil-paket till 606:an?

  • Gurra G Apr 1, 2015 Reply

   Jag hörde däremot att Selldén kommer med en vingmast till båtarna. Tyvärr vet de inte priset än, men lovar att det kommer att ligga under 3 999,-

 5. Niclas Holmberg Apr 1, 2015 Reply
  • srsseglaren Apr 1, 2015 Reply

   Frostad “Sailors aren’t as tough as they used to be” :-)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.