Nya Vencom blir en Ker 39

Grymt kul med ännu en het båt på Västkusten. Martin Nillson och hans gäng har ju framgångsrikt seglat både Express och Salona. Tillsammans med Vencom så tar de nu steget upp i en riktigt utmanande båt.

Vi har ju vant oss vid att Ker 39:or som Antix, Erivale, Flying Glove och Inis Mor gör bra i från sig i England, så det finns helt klart potential.

Nu skall båten hem i början av maj innan vi får se dem på kappseglingsbanan i Marstrand.

Vencom Sailing Team tar nästa steg

Vencom Sailing Team kommer efter en framgångsrik säsong 2014- som kröntes av en bronsmedalj på ORC-VM i Kiel, Tyskland- att under säsongen 2015 segla en KER 39.

KER 39 är en båt som konstruerats av Jason Ker, Ker Yacht Design, och har visat sig vara framgångsrik under IRC regeln. Vencom Sailing Teams ambition är nu att optimera båten för segling under ORC regeln.

“Under säsongen 2015 har vi framför allt målsättningen att lära oss båten in i minsta detalj, för att under 2016 prestera toppresultat, inte minst på ORC VM i Köpenhamn, säger Johan A. Gustafsson, båtens ägare och grundare av Vencom.

“Bytet av båt gör att vi tar ett viktigt steg vidare i vår utveckling och höjer ribban för hela teamet”, säger Martin Nilsson, projektledare.

Båten kommer att segla för KSSS, såväl nationellt som internationellt. Kappseglingar som idag är in planerade under säsongen 2015 är Marstrand Big Boat Race – MBBR, ÅF Inshore Race, ÅF Offshore Race och ORC Europamästerskap.

Vencom Property Partners är en investerare och asset manager med fokus på den Nordiska fastighetsmarknaden. Vencoms kärnverksamhet är strategisk asset management i partnerskap med internationella investerare. Vencom har även omfattande erfarenhet och kunskap från detaljhandelsbranschen, något som varit värdefullt i detaljhandelsrelaterade investeringar och utvecklingsprojekt. Investeringar som Vencom arbetar med för närvarande utgörs av fastigheter och utvecklingsprojekt med ett marknadsvärde om ca Euro 1,0 miljard. För vidare information se www.vencom.se.

9 Comments

 1. Johan B Apr 21, 2015 Reply

  Grattis och lycka till!
  Det blir spännande att följa er.
  //Johan

 2. Lasse Bergkvist J/80 Swe 196 Apr 21, 2015 Reply

  Skoj som bara den! Grattis Martin och hela gänget! Svårt att hitta någon roligare båt att ta sig an – är gärna med på någon träningsrunda om ni har tunt med folk!

 3. Stefan Peterson Apr 22, 2015 Reply

  Minst sagt fräsig. Den vore kul att få se på startlinjen i Arkösund på SM.

  • Anders Nilsson Apr 22, 2015 Reply

   Ska bli riktigt kul att följa och se vad som är IRC och vad som är ORCi.

 4. Sebastian Apr 22, 2015 Reply

  Skitfräck! Ger den 1,442 :)

 5. Martin Apr 22, 2015 Reply

  Hej Anders.
  “Professor Lindell” säger att det inte finns något i IRC regeln som straffas i ORC längre.
  En välseglande båt skall funka i ORC, X-41 vann ju VM förra året och Albatross gänget vann EM året innan i en First 40. Ingen av dessa båtar är ritade för ORC.
  Ker 39 vi skall segla har S2 på länsen vilket jag tror är en fördel på bansegling så länge man inte har båt som “planar” tidigt som tex TP52, GP42 mm. Det finns inga sådana båtar i klass C och B som har seglat bra vad jag vet. “lagom”stor spinnaker tror jag är rätt väg, om man laddar på för mkt på undanvinden så gäller det att man har fritt spår och kan segla ostört vilket är svårt på bansegling.
  En Allround välseglande båt har vi kikat efter och jag hoppas vi träffat rätt. sedan så är den snygg och det är ju en bonus. SRS tal…. vad tror vi?

  • Anders Nilsson Apr 22, 2015 Reply

   Hej Martin
   Jag tror inte heller att det finns IRC båtar som inte funkar i ORCi längre. Kul att Pelle Lindell också är inne på det som kan det betydligt bättre.
   Det som är dumt att göra i IRC är nog dumt i ORCi också.

 6. Fredrik Eliasson Apr 22, 2015 Reply

  Den ser kul ut. Skall bli kul att följa er. Kommer ni ha någon fb grupp eller hemsida? Man vill se lite filmer, resultat osv. :) Tippar på 1,423….

 7. Johan A. Gustafsson Apr 23, 2015 Reply

  Fredrik,
  Vi finns på samma ställe på FB som förra året; “Vencom Sailing Team”.
  Hemsida kommer förhoppningsvis så småningom…….
  /Johan

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.