Sweet… IMOCA 60 Banque Populaire

Den nya generationen IMOCa ser ju sjukt coola ut. Skall bli intressant att se prestandasiffrorna när de väl seglar.

Apropå IMOCA, så verkar gamla (1999) Spirit of Canada vara på väg till Norge. Det är Bjørn William Lindgren, nu senast Archambault 31 – 333 Half Evil – som tar klivet upp i en ganska mycket större båt. Läs mer på kappseiling.no

Jag är ganska säker på att man kan segla den bra, framför allt med lite coaching från Derek Hattfield. Men det är ju ingen lätt maskin att hålla igång. Tumregeln i Frankrike är att varje seglad timme kräver en timme underhåll. Av 8 man i land. Alltså en faktor 1:8 segling:meck. Dyrt.

1 Comment

 1. Author
  Peter Gustafsson Oct 18, 2016 Reply

  Den norska Open 60 som nämn ovan verkar ha hamnat i trubbel utanför Jyllands västkust:

  Fredag morgen den 14-10-2016 ca kl 0230 blev Hvide Sande Redningsstation kaldt ud til en Norsk lystbåd som udsendte May Day ca 30-40 mil Vest af Hvide Sande. En redningsaktion som skulle komme til at vare mere end 40 timer i hård kuling.
  Der var 10 mand ombord på Sejlbåden som var en 60 fods havkapsejladsbåd, de havde fået grej i skruen, deres sejl var flænget og de drev vestover med ca 4 knob.
  Det var kuling i området hvor det blæste 15-18 m/s og ca 6 meter bølger, der lå et stort skib som prøvede at give dem læ for vinden indtil hjælpen nåede frem og gav dem lidt sikkerhed.
  Vi afgik med Emile Robin fra Hvide Sande og satte kursen mod de nødstedte, men pga den store afdrift fandt vi først frem til dem ca 45- 50 sømil fra kysten.
  Da vi nåede frem drev de ca 4-6 knob i timen bare for rigning og de ødelagte sejl hvilket besværliggjorde arbejdet med at få en trosse over til dem i de høje bølger.
  Pga vejret og sikkerheden for de 10 mand ombord på sejlbåden blev redningsskibet Vestkysten som på det tidspunkt lå i Hirtshals sendt ud for at hjælpe med redningsaktionen og være stanby i tilfælde af total evakuering og Redningshelikopteren holdt standby i det tilfælde af at der skulle blive brug for dem.
  Efter en times tid eller to lykkedes det os at få skabt en forbindelse så vi kunne begynde at slæbe dem sikkert i havn, men efter at have slæbt en times tid sprang den ene af trosserne så vi begyndte igen at drive vest på med en 4-5 knob ( se ca 3,20 min inde i filmen ) men vi havde stadig en trosse overe til dem men de kunne ikke sikre den så meget at det kunne holde.
  Vestkysten ankom nu til området og vi forelage besætningen på lystbåden at de nu kun havde et forsøg til at få etableret en forbindelse og få trossen sat ordentlig fast så det kunne holde i den kraftige sø hele vejen i havn, eller at evakuere skibet imens det endnu var lyst og vi ville så få en helikopter ud til at hjælpe til med evakueringen da det ville blive et farligt foretagende, og de skulle bestemme sig indenfor et kort tidsrum hvad mulighed de ville vælge.
  De / vi besluttede at gøre endnu et forsøg på at få en trosse gjort fast og håbe på at det kunne holde og hvis den sprang endnu engang var sidste udvej total evakuering.
  Det lykkedes endelig at få trossen gjort forsvarlig fast og så kunne vi begynde den lange bugsering hvor vi efterhånden var nået ud på 73 sømil fra kysten tilbage til havnen i Hvide Sande.
  Hele vejen tilbage til havnen blev vi eskorteret af Vestkysten som lå tæt på og gav os en ekstra sikkerhed og efter ca 73 sømil fra land var vi endelig tilbage i sikkerhed Lørdag aften ca kl 21.00 i Hvide Sande og kunne ånde lettet op over at have fuldført redningsaktionen og fået alle 10 mand sikkert i havn efter ca 41 timer på havet i det hårde vejr.

  http://minbaad.dk/nyhed/archive/2016/17/october/article/10-norske-sejlere-reddet-ud-for-hvide-sande/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.