Alice armband hjälper Barncancerfonden

Jag älskar när eldsjälar använder vår sport för att göra skillnad i andra delar av samhället. När enskilda seglare går från att ord till handling för att hjälpa andra.

Alice Nordström är en sådan person och hennes projekt är mitt i prick.

Hur skulle vi kunna hjälpa henne med detta?

Sedan en lång tid tillbaka så har jag tyckt om att skapa saker, att tillverka något med mina egna händer. Efter att ha gjort seglarväskor i några år så bestämde jag mig att börja göra något nytt. Det hela började med att jag var på segelmakeriet och hade en tamp och schackel framför mig. Jag började tänka vad man kunde göra av det materialet och det resulterade med ett armband. I stort sätt satt jag och stirrade på armbandet och kom på att detta kan bli en grej som jag kan börja sälja.

Jag har alltid älskat segling i alla dess former, men jag har alltid fått känslan att allmänheten inte klassar segling som en sport eller att folk inte har fått en uppfattning om vad segling är för något. Så där kom min första plan, att jag ska börja sälja dessa armband för att lyfta svensk segling. Men istället för att jag ger armbandsintäkterna till mig själv så ville jag ge en del till en organisation som står mig nära om hjärtat, barncancerfonden.

Idag har jag gjort en plan. En plan som har fått mig att sälja 125 armband, därav 10 000 kr som kommer gå till cancerdrabbade barn. I onsdags, då armbanden blev till försäljning, tog det 1 timma och 19 minuter innan 125 armband blev beställda.

I detta projekt så är jag inte ensam. Eftersom jag vill lyfta segling så har jag behövt ha hjälp från seglare själva. Jag har fått med mig fantastiska ambassadörer i detta arbete.

Till hösten så skall vi tillsammans, mig själv och mina ambassadörer, ha ett event i GKSS. Under det eventet så kommer Barncancerfonden Västra komma ut och lära sig om vad segling är för något. Det kommer att bli en helt grymt bra dag!

Man köper armbanden via Alice sida på Facebook. Där kan man också följa projektet!

alicein

3 Comments

 1. Z Jul 15, 2015 Reply

  Tonen är sådär. Oförstående “allmänhet” och “folk” som inte förstår vad segling är. Jag ger hellre pengar till barncancerfonden direkt. Och önskar Alice lycka till med sitt projekt

 2. Carl Fjällman Jul 15, 2015 Reply

  Fantastiskt initiativ både med armbanden och “seglings dagen”, tänk er själva att få byta den miljön från sjukhusets. Hör av er om ni behöver hjälp från lite större båtar (Läs First 35:or). Peter har min uppgifter.

  • Author
   Peter Gustafsson Jul 15, 2015 Reply

   Bra idé. Blur är så klart med också.

   Är det inte lite konstigt att vi inte har fler långsiktiga initiativ i Skandinavien? I Storbritannien hjälper Sail 4 Cancer över 500 sjuka att komma ut på havet och i USA så samlade The Leukemia Cup med Gary Jobson i spetsen ihop över $4M.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.