3 dagar 18 timmar och 9 sekunder till Hawaii

Vi lever i en värld där det slås rekord till höger och vänster. Maserati slog nyss rekordet från SF till Shanghai och i veckan var det Comanche som krossade 24-timmarsrekordet. Och nu har Lending Club (ex Banque Populaire VII ex Groupama 3) tagit sig från Californien till Hawaii på ofattbara 3 dagar och 18 timmar.

Arrival time 1544 UTC giving an elapsed time of 3 days 18 hours and 9 seconds. Subject to ratification from the World Speed World Sailing Speed Record Council we’ve just knocked a full 24 hours off the previous record!!!!

Man skulle egentligen seglat Trasnpac, men vädersitiationen var sådan att man fick välja mellan att slå rekordet på sträckan, eller vara med i ett race med lättvindsstart. Så här såg det ut för Wild Oats XI, Rio 100 och Ragamuffin. Vi har ju också Martin Strömberg ombord på Phaedo.