Nu är bakningen igång…

Nu har bidragen börjat komma in. Vad sägs om Ida Moss 49:er FX ovan eller Jens Haugards fina båt nedan. Danskarna försöker som vanligt utnyttja reglerna till max, och protestkommittén skall avgöra om båten verkligen uppfyller klassreglerna eller inte :-)

pepperkaka15_02_jenshaugaard

Vill ni vara med så finns alla instruktioner här.

14 Comments

  1. Author
    Peter Gustafsson Dec 15, 2015 Reply

    Ännu en. “My Little Pirateship” från Annika Nilrud.

    pepperkaka15_03_annikanilrud

    mylittlepirateship-01

    mylittlepirateship-02

    mylittlepirateship-03

  2. Anders Dec 16, 2015 Reply

    Satan! Jag har inte en chans!

  3. Johan Dec 16, 2015 Reply

    Herregud, hur ska man kunna överträffa detta. Jag äter upp degen istället.

  4. Niclas Holmberg Dec 16, 2015 Reply

    detta är orättvist, baka entyp!

    • Author
      Peter Gustafsson Dec 16, 2015 Reply

      Haha… årets kommentar på bloggen!

    • T Dec 17, 2015 Reply

      Ett exempel på konstruktionsreglernas baksida?
      /T

      • Skoglund Dec 17, 2015 Reply

        BAKsida. ?

    • Author
      Peter Gustafsson Dec 17, 2015 Reply

      Snarare att planering, noggrannhet och känsla för detaljer ger ett bra resultat.

      Lite som i segling ;-)

      • T Dec 17, 2015 Reply

        Det finns en baktanke med allt.
        /T

  5. Johan S Dec 17, 2015 Reply

    Snyggt och tidsenligt med hårda chines, långt peke, code zero! Men bara en ratt? ?

  6. Andreas Dec 17, 2015 Reply

    snygg undanvindssläde

  7. Göran/Xusidus/X-382 Dec 17, 2015 Reply

    Kallbakad?

  8. Author
    Peter Gustafsson Dec 19, 2015 Reply

    pepperkaka15_04_artemis-bofransson

    Först en katta från Bo Persson:

    Här kommer min Artemis AC 45 i pepparkaksutförande.
    Skroven är formbakade i två halvor av pepparkaksdeg, noggrant sammanfogade med smält socker, och till sist infärgatsinfärgade med heltäckande kristyr.
    Tvärbalkar tillverkade i vridstyva polkagrisstänger, besättning av
    Marsipan . Vingseglet bärs strukturellt upp av en formbakad pepparkaksmast klädd med gelatinblad som infärgats med karamellfärg, och dekorerats med kristyr.
    Foilsen, består även de av bakad pepparkaksdeg, men är förstärkta med tandpetare, det enda ej ätbara på båten. Men de kan användas för att peta bort pepparkakan
    mellan tänderna efter jul?

    pepperkaka15_04b_artemis-bofransson

    pepperkaka15_05_andersaverdal

    Sedan en utmanare från Anders Averdal. Tydligen hade han svårt att få den att foila, men “skrov, vinge och mittbalkar är bakade på formar av papp och alufolie.”.

    Ambitiösa projekt.

  9. Sebastian Dec 22, 2015 Reply

    Efter en kväll och natt med skalenlig Wild Oats kastar vi nu in handuken. Vi finner inte vridstyvhet i det smala skrovet, ej heller bärighet för riggen. Men mycket lärdom tar vi med oss och tills nästa år har vi remarkabla idéer hur man formbakar ett skrov i en riktig plugg. God Jul och Lycka till / Team Javelin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.