Seminarier för kölbåtsseglare i väst

Nu arras det lite olika seminarier för västkursseglare som vill vara väl förberedda. Det är SHF, SSF och GQSS som arrar i lite olika konstellationer. Kul!

16 januari – “Solklart inför säsongen”
En heldag i Långedrag. Först kappseglingsregler med OS-domare Christina Örtendahl, och sedan meteorologi med Aksel Magdahl (känd från Ericsson 3 i Volvo Ocean race). Fokus är hur navigatör/taktiker bäst förbereder sig inför en regatta – ganska handfasta tips alltså. Mer info + anmälan här.

7 februari – “Vässa taktiken”
Taktisk meterologi med landslagets meteorolog Alessandro Pezzoli (på engelska) & Taktik på banan med seglingsgurun och segelmakaren Björn Österberg. Dessutom kommer domaren Claes Lundin att hjälpa oss att reda ut vad reglerna säger i de olika taktiska situationerna. Inbjudan + anmälan kommer senare.

1 mars – “HåIl farten”
Hårdvindssegling med bland andra havskappseglaren och segelmakaren Bengt Falkenberg Inbjudan + anmälan kommer senare.

3 Comments

 1. Author
  Peter Gustafsson Jan 13, 2016 Reply

  Bara en liten påminnelse om lördagens seminariedag i Långedrag.

  Det blir en bra uppladdning för säsongen, och kanske ett sätt att involvera fler i besättningen. Vi tror att ni kommer att få en större förståelse för varför vissa båtar väljer rätt väg och seglar lite ”tuffare”

  Axel Magdahl kommer att gå igenom hur man förbereder sig inför en regatta som taktiker och väderansvarig ombord.

  Hur tolkar man moln och hur vrider vinden, vem vill inte kunna detta? Hur påverkar land och öar ditt vägval? Varför vrider vinden runt uddar och öar? Om din besättning går den här dagen så får ni snabb utväxling och en helt annan förståelse. Det finns många ombord som kan hjälpa till och lyfta blicken bortanför pulpiten.

  Christina Örtendahl ger er en regelgenomgång som gör att du kan känna säkerhet och vända tighta situationer till er fördel. Hur beter man sig på en protestförhandling? Det är mycket formalia man behöver ha koll på.

  För er som tycker det är krångligt med bankgiro så kan Swisha avgiften till 0730-520893, ange namn tack. Men skicka även mail till martin.nilsson@vencom.se

  Martin Nilsson
  Svenska Havskappseglingsförbundet.

 2. Johan Sundén Jan 13, 2016 Reply

  Det går också säkerhetskurs ”ISAF Approved – Offshore Personal Safety Course den 30,31/1 på Käringön
  även repetitionskursen för de som har gått grundkursen!

  http://www.offshoresupporten.se/isaf.php

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.