Team Mobline… nytt mixed-team

Det är väl ingen jättestor nyhet med skarpa mixed-team, men en dag som denna kan det ju kul att lyfta fram ett sånt här gäng.

Dessutom är det kul att se hur enkelt det är att komma vidare i sin segling bara genom att visa intresse och ställa frågan. Under senaste året så har vi sett ett antal tjejer (och andra) som kommit med på race både här hemma och internationellt genom att flagga för sitt intresse i olika forum. Way to go!

Att segling har ett problem med att rekrytera nya seglare är knappast någon nyhet. När man tittar på segling som sport så inser man ganska snabbt att det är få tjejer som är med.

För att inspirera fler tjejer och kvinnor att kappsegla, havskappsegla och segla shorthanded har Nadine Kugel, Odd Lindqvist och Pär Lindforss tillsammans startat ett projekt inför Seapilot2Star 2016.
Facebooksidan ”no-crew” finns det mycket information kring shorthanded segling och då visade Nadine intresse för att segla Seapilot2Star, där föddes idén till Team Mobline.

Team Mobline som projektet heter kommer delta i årets upplaga av Seapilot2Star. Besättningen består av Nadine Kugel som tidigare har seglat både ban- och havskappsegling som ÅF Gotland Runt de senaste 8 åren. Nadine har tidigare jobbat som segelmakare på Gransegel och har bland annat seglat J/80, X-35, One Ton och FinnFlyer 36 med mera. Dessutom Pär Lindforss som genom åren varit en aktiv kappseglare i många olika klasser, allt från 2,4 mR, Express till havskappseglingar som ÅF Offshore Race och Fastnet Race.

Det kommer vara möjligt att följa teamets förberedelser och tävling på Facebooksidan Team Mobline.

”Vi är jätteglada för vårt samarbete med Mobline och Odds coachning och erfarenhet av havskappseling. Vi hoppas att det ska lyfta både säkerhetstänket och samtidigt få ut fler tjejer på banan” säger Pär Lindforss.

Team Moblines målsättning är i första hand att vara med i toppen på mixedklassen men även utmana de vanliga gubb-besättningarna i klassen och totalt. Mixedklassen samlar just nu 8 av 121 anmälda båtar.