Manly Helly Hansen Women’s Challenge 2016

Kul upplägg med både helkvinnliga besättningar och båtar med kvinnliga rorsmän. Varför finns det inte något i den här stilen här hemma?

7 Comments

 1. Sam V Mar 22, 2016 Reply

  Lidingö Segelsällskap har försökt återuppliva Kaktuskannan, en klassiker i sammanhanget, men för få anmälda har gjort att seglingen ställts in de två senaste åren. Synd på ett bra initiativ.

  http://kaktuskannan.se/#

  • Author
   Peter Gustafsson Mar 22, 2016 Reply

   Ja, verkligen. Men man kan väl konstatera att det inte var någon vidare push kring detta – jag kan i alla fall inte hitta någonting i min mailbox…

   Kan du inte hjälpa dem (eller någon annan klubb med lite driv)?

   • Sam V Mar 22, 2016 Reply

    LSS frågade min klubb S606K då vi har både dambesättningar båtarna nära där seglingen startar. Det fanns ett visst intresse men det går inte att tvinga medlemmar att segla. Och i år kommer klubben ha egna arrangemang aktuella helger. Men ligger LSS på hårdare med riktigt god framförhållning så kanske nästa år?

   • Author
    Peter Gustafsson Mar 22, 2016 Reply

    Annars hade det ju varit cool om man kunde köra både entyp i 606 och blandade båtar i SRS. På samma sätt så är ju Yngling en stor (och blandad) klass i Sydney.

    http://www.myc.org.au/racing/hhwc/hhwc2016.shtml

    Jag tycker ni skall ta över konceptet ;-)

 2. Sebastian Christenson Mar 22, 2016 Reply

  Svårt att se att detta koncept skulle funka någonstans! En massa båtar i alla storlekar och former och alla verkar ha roligt. Kan det vara så att det fokuseras en hel del på den sociala biten och den egna prestationen och själva resultatet inte är det viktigaste?

 3. Tommi Mar 22, 2016 Reply

  Vi kör något liknande som klubbrace i Strängnäs Segelsällskap. Lite oklart när detta startade, men jag har i alla fall hittat resultatlistor från tidigt 80-tal, så snart dags för 40 årsjubileum?
  SRS -0,03 för helkvinnlig besättning, annars kör man mixed med kvinnlig rorsman.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.