Bissen Brainwalk seglar ÅFOR

Jonas Claesson, storseglare och legendarisk bandyprofil, har dragit igång en utmaning inför ÅF Offshore Race. Det är bandyspelaren Mathias “Bissen” Larsson som drabbades av en hjärnblödning 2010 och nu samlar in pengar till hjärforskningen. Läs hela den fantastiska storyn här.

Grymt initiativ, och vi antar så klart utmaningen.

Bissen Brainwalk ger sig ut på djupare vatten och in i seglarvärlden! I samband med ÅF Offshore Race som startar 3 juli så gör Bissen Brainwalk debut inom seglingen. Besök Skeppsholmen för att se Bissen Brainwalk-båten!

SWE 550 Wonderboo Sail Race Team, med bandylegendaren Jonas Claesson, utmanar eliten i havskappsegling i tävlingen ÅF Offshore Race. Teamet skänker 100 kronor per besättningsmedlem till hjärnforskningen genom Bissen Brainwalk!

Dessutom sprider Team Wonderboo vårt budskap genom att ha Bissen Brainwalk-loggan på båten.

ÅF Offshore Race har start i Stockholm den 3 juli och vid Skeppsholmen är det aktiviteter för hela familjen. Här kan du förstås också se Wonderboo – Bissen Brainwalk-båten!

Vi är otroligt glada för Team Wonderboos fina initiativ och följer ivrigt både racet och utmaningen!

Häng med Bissen Brainwalk Gotland runt!

8 Comments

 1. Lasse Bergkvist Grand Soleil 42 Race Wonderboo Jun 22, 2016 Reply

  Kanon Peter och Pelle!
  Nu är det ett antal ÅFOR-deltagare som har antagit utmaningen – skoj! Forskningen behöver alla medel den kan få in och Bissens arbete ger forskningen mycket pengar.
  Hur många fler besättningar antar utmaningen?

 2. JIMMY Jun 23, 2016 Reply

  Känner mig otroligt korkad… Jag förstår att det är en insamling, men vad är själva utmaningen?

  • Bengt Jun 23, 2016 Reply

   Skönt att nån vågar fråga (-;

  • Pelle Pedersen Jun 23, 2016 Reply

   Håller med dig Jimmy, var tvungen att titta in på deras hemsida. Där ser man (tycker jag) att utmaningen ligger liksom i att hjälpa till (betala!) och trigga andra att göra det samma! = Så jag tolkar utmaningen i att vi ÅF-seglare ska få ihop mycket pengar som kan bidra till forskningen!!
   Det är min tolkning!

 3. Jonas Claesson Jun 23, 2016 Reply

  Hej Jimmy och Bengt!

  Precis som Pelle säger så är själva utmaningen att gå med om man vill. Det finns så många olika organisationer som gör mycket bra. Man har svårt att vara med överallt, men kanske ställen man känner för. Detta gjorde vi för att hjälpa Bissen in på arena han inte varit tidigare och att jag känner mycket för han insamling. Inte mer avancerat än så.

 4. JIMMY Jun 23, 2016 Reply

  He he, ok. Insamling till ett bra syfte är såklart något man vill stötta. Hakar upp mig lite på att man kallar det att “anta utmaningen”, det gjorde iaf mig klart förvirrad. Om det hade handlat om att tex dega tusen kr (eller annat valfrit belopp) om man blev slagen av Wonderboo på ÅFOR-totalen, alternativ betalar Wonderboo 1000kr om de blir slagna, då hade det varit en utmaning! :)

 5. Jonas Jun 23, 2016 Reply

  Jimmy! Du har bättre fantasi än vi. Låter som bra utmaningar! Utmaningarna är fri, förhoppningsvis också vinden??

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.