What’s Up 1628

Baksmälla i Marstrand.

VM i ORCi i Köpenhamn smygstartar väl till helgen, New York Yacht Club Race Week i Newport, EM i J/111 i Cowes och RC44 kommer till exotiska Portsmouth

Transat Québec Saint-Malo med svenska Class 40 Talanta, Pacific Cup “the fun race to Hawaii”

På hemmaplan är det Ulvöregattan, Väderö Race och säkert en hel del annat.

liros15-os-lisa-hanna

4 Comments

 1. Anders Jul 11, 2016 Reply

  Portsmouth kanske inte är direkt exotiskt men definitivt “iconic”

  “After 10 years racing with the Class this event is real milestone for me,” Bake explained. “Historically Portsmouth is iconic when you think of sailing in the UK. The Solent is a busy waterway and extremely tidal so it will bring its own dimensions into the racing for the tacticians – I’m sure they will relish the challenge. The only hope is that the weather cooperates with what we are trying to achieve to make this a standout event in the 2016 calendar.”

  • Author
   Peter Gustafsson Jul 12, 2016 Reply

   Det är så klar inget fel på Portsmouth. Men kan man välja och vraka bland alla ställen på jordklotet, så finns det ju ganska många andra jag hellre hade seglat på :-)

   Fast det finns så klart en kommersiell sida av saken också.

 2. Jan Västernäs Jul 18, 2016 Reply

  Rapport från Väderö Race: Dagen började intressant med 6.00-observationen på Väderöarna : 15 m/s och 21 i byarna. Men vädret följde prognosen och vi kunde segla i en stark men hanterbar vind kring 9-11 m/s. Starten genomfördes i dimma och regn men lagom till målgången kom solen fram. Banan var en lång kryss till Sotens Svartskär, motsvarande härlig undanvindsrepa ner till Lökholmen, en bidevindsbog ut till Södra Syster och sedan in till Fjällbacka med en avslutande kryss-läns.

  På morgonen njöt vi av Tinas hembakade kanel-bullar med kaffe och efter seglingen bjöd Rogers i Fjällbacka på macka och öl och ett fint prisbord med SailRacing-produkter. Stämningen var på topp hela dagen !

  Shorthandklassen gjorde debut med 4 anmälda båtar i år men vi hoppas på flera nästa år. I normal-klassen blev det en stenhård kamp ända in i kaklet mellan de tidigare vinnarna Seden i H-båt och Per Algotsson i X-79.
  Fullständiga resultatet och några bilder på https://www.facebook.com/ssNorderviken/
  Tack till alla som var med !

  Nu har vi en logotyp för regattan, en promo-film och en sponsor. Så nästa är räknar vi med att utmana MBBR och WMRT :-)
  Välkommna 2017.

 3. Pelle Pedersen Jul 22, 2016 Reply

  Intressant i ORC VM; hur ska Swan 45:an Stell göra idag?? många poäng ner till 4:an, 1 poäng före Tarok och ett (pyttelitet) lägre mätetal än dom (Tarok) PLUS två seglingar kvar!… Matchracing i dagens första och hoppas på att få ner placeringarna runt 6-8:a där dom redan har sin sämsta??

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.