Dags igen för Höstkroken

En gång om året önskar man att man seglade i Västerås i stället för i seglingens “huvudstad”. Här känns säsongen i det närmaste över, men 9-10 september är det fullt drag när man arrar Höstkroken.

WSS Höstkroken Inshore är en kappsegling som seglas på inre och yttre Västeråsfjärden med publikvänlig start och mål nära Tullhushamnen där publik, mässa, underhållning, restaurang och bartält och aktiviteter i massor trängs. Det har varit runt 70-90 deltagande båtar men vi skulle gärna med allas hjälp vilja få 100 båtar till start!

Det känns som man har hittat en bra mix av sjysst kappsegling i både racing- och cruisingklass, bra party (i år med Rickfors och Tommy Nilsson) och folkfest på kajen. Frågan är om man kan nå målet på 100 båtar i år?

Dessutom skall man ha cred för sitt nytänkande. Kolla in Sveriges bästa anslagstavla med tidsstämplade noteringar och full transparens kring ändringar och protester.

Så här såg det ut när Tommi Rotonen seglade förra året:

WSS-folder-2016-3

4 Comments

 1. Robert Wahlen Sep 1, 2016 Reply

  Kul att synas här, vi har ett intressant startfält i år igen och det är nog ingen som kan komma till Västerås och vara säker på en topp placering. Förra året blev det en hård dag, mycket segling och många erfarna seglare var trötta. Ingen kommenterade att det var lätt segling men många kom och sa att de hade fått kämpa.
  Vi kan lova ett bra och utmanande race och en mycket trevlig inramning, nu lovar metrologerna bra väder, så förhoppningsvis ses vi på startlinjen.
  Robert Wahlén
  Tävlingsansvarig WSS Höstkroken Inshore

 2. Anders F Sep 2, 2016 Reply

  Hoppas arr många anmäler sig under helgen

 3. Anders Sep 2, 2016 Reply

  C.A.G ställer upp med båda J/105:orna, vi ramlar in sent på torsdag kväll. Det är väl motvind som vanligt hela transporten…

  Jättebra arr förra året, hoppas det fyller på med lite fler båtar. Ses i Västerås :-)

 4. Robert Wahlen Sep 6, 2016 Reply

  Nu är vi uppe i 64 båtar totalt, anmälan stänger ikväll. Lika många i Cruising klassen (26 stycken) som förra året, Racing (38 stycken) verkar inte nå upp i förra årets siffror men det är några båtbyten och ett krockande arrangemang som förklarar en del av tappet, men det är ju några timmar kvar innan vi stänger anmälan.
  Många snabba deltagare så kvaliten på tävlingen har inte gått ner, det kommer krävas mycket av den som siktar på vinst.
  Robert Wahlén
  Tävlingsansvarig WSS Höstkroken inshore

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.