What’s Up 1639

Ganska lugnt va?

J/70 Worlds i San Francisco. Tyra och Nautiska Racing på plats för att försvara de Svenska färgerna.

KSSS Olympiska regatta.

18 Comments

 1. Mattias Bodlund Sep 26, 2016 Reply

  GRUNDIG SAILING CUP
  Open Nordic J/70 Championship – Skovshoved

  http://kdy.dk/regattaMain.php4?Regid=255&cfgMenuVer=regatta_255_dk&ext=&&sprogP=dk

 2. Dan Sep 26, 2016 Reply

  Vet någon resultatet för årets Byxelkroken ? Hittar inga resultat på hemsidan, till och med lördagens resultat som fanns där innan är borttagna.

  Mvh/Dan

  • Author
   Peter Gustafsson Sep 26, 2016 Reply

   verkar vara årets tema: svårt att räkna resultat :-)

  • Author
   Peter Gustafsson Sep 26, 2016 Reply

   Man skulle ju kunna kosta på sig någon liten notis om vad som sker. Antingen på resultatsidan eller på Facebook (senaset inlägget är från 17 i lördags)…

 3. Pelle G Sep 26, 2016 Reply

  Ja, det verkar svårt det där.. I morse hade i alla fall Inferno 29:an från Linköpings SS totalsegern, precis som i fjol. Får se om det står sig? ;-)
  /Pelle G – LinSS

 4. Dan Sep 26, 2016 Reply

  Resultaten uppe nu. Infernon totalvinnare.

  • Erik Barkefors Sep 27, 2016 Reply

   “Det har visat sig att resultatlistan innehållit felaktigheter. Vi har därför valt att plocka ner dessa tillsvidare… Vi skickar ut SMS när de nya listorna finns uppe.”

 5. Author
  Peter Gustafsson Sep 29, 2016 Reply

  Det är ju också Stelton Cup i Vedbæck.

  Bara Kracer-gänget och Fareast 28 R Röde Orm på plats från Sverige?

  http://www.vedbaek-sejlklub.dk/Kapsejlads/Stelton%20Cup/downloads

  Till nästa helg, Pantaenius Autumn Regatta 2016 hos KDY, är bara 18 båtar anmälda (5 DH + 13 ORCi)? Förutom de två svenska ovan ansluter även Per Lidefelt med sin X-35.

 6. Mats Sep 29, 2016 Reply

  Peter, det är många fler svenskar om du kollar listan. Mattias Allroth med Windy, Kjell Widmark med Maria, Johan Wickman med Josefina så lite fler än 2.

 7. Author
  Peter Gustafsson Sep 30, 2016 Reply

  Fortfarande inget resultat från Byxelkroken. Vad är det som händer?

  http://www.wss.nu/byxelkroken/resultat/

  Tydligen var det tjafs på prisutdelningen (samma personer som skämde ut sig på Hyundai Cup) och det rådde viss förvirring…

  Men seglingsinstruktionerna är ju tydliga?

  “Sammanräknad tid för båda dagarna.”

  Jaha. Bara “tid” eller menar man “beräknad tid”? Och kanske menar man inte “längsta tid” utan “kortaste tid”?

  Jag vet inte – men det hade varit intressant om någon drev frågan att man skulle vinna för att faktiskt hade mest seglad tid över två dagar – och därmed borde toppa resultatlistan :-)

 8. per larsson Sep 30, 2016 Reply

  Tjafset och skämde ut sig på prisutdelningen efter Byxelkroken var ingen annan än en del av tävlingsledningen,så döm ingen annan!! Men vad är det som händer, är en bra fråga! jag ser flera fel i de resultat som var utlagda ett litet tag i början på veckan. Vad hände på Hyundai cup och vad har det fått för följder ?

 9. Pelle Fälth Sep 30, 2016 Reply

  Läste just att Jim KIlroy gått bort, 94 år gammal hjälte. Här är en rolig anekdot från ett möte med Ted Turner Here’s one tribute from Aussie SA’er ‘recidivist’: “In the bar of the CYCA after a Southern Cross Cup race back in the early 70′s (in which race Ted Turner cheekily put American Eagle inside Kialoa on a mark rounding – without rights), Ted entered the bar to be greeted by Jim Kilroy lifting him off the ground by his shirtfront and saying “You ever try that again and you’ll have 2 fucking six-metres”. Jim put him back down and walked out.”

 10. Jan Jakobsen Sep 30, 2016 Reply

  Kan bara hålla med efter en vecka vet man inte hur vi placerade oss på Byxelkroken hur svårt kan det vara ?

 11. Stefan K Oct 2, 2016 Reply

  Janne, tredje gången gillt så att säga.. ? Nu verkar den 3:e o senaste utgåvan vara den som gäller ? Vet inte vad som inte stämde..?? Vi har väl legat stabilt på Tot 8.?
  Rorsmanmötet på fredag skulle börja 19.00. 19.45 startade mötet. Många hade bokat bord på restaurang..
  Tråkigt när det blir så här…

 12. Lasse Bergkvist Grand Soleil 42 Race Wonderboo Oct 3, 2016 Reply

  Jaktstart på Byxelkroken var skoj. I år fick man ut både lördagens och söndagens startlistor på fredagskvällen. Väderprognosen för lördagen stämde bra överens med hur det blev – vår optimala tid skulle vara 6 timmar och vi seglade 6 timmar och 2 minuter. Däremot på söndagen så var fredagens prognos extremlätt – vår prognosticerade tid på 31 NM var cirka 7 timmar. Vädret ändrade sig under lördagen – vår faktiska seglade tid blev 4 timmar och 2 minuter. Det gjorde att jakten kom av sig så det var alldeles för mycket respit mellan båtarna – vi borde ha startat kanske 30 minuter tidigare. Självklart lite svårare för seglingsledningen då man behöver ha med sig en skrivare till Byxelkrok – men kappseglingsmässigt hade det blivit lite mer puls när det blir tightare mellan båtarna. Kanske en möjlig ändring till 2017? I övrigt så är Byxelkroken en fantastiskt trevlig segling på alla sätt – vi kommer tillbaka 2017 -tack för arrangemanget och engagemanget!

  • Tobias Oct 4, 2016 Reply

   +1 Lasse.
   Låt oss inse att det kan gå fel ibland, tråkigt när det händer men med införandet av jaktstart så blir det svårare med beräkningen. Jag gissar på att det kommer funka perfekt nästa år, WSS brukar stå för bra arrangemang och gjorde det på alla sätt även i år förutom just denna miss. Hade kanske varit värre om det hade varit ett SM…

 13. Lasse Bergkvist Grand Soleil 42 Race Wonderboo Oct 4, 2016 Reply

  Absolut Tobias! Arrangemanget var kanon! Bättre säsongsavslutning är svårt att hitta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.