HH Skagen Race med start från Marstrand

Nu finns NoR till HH Skagen Race ute. Förutom från Åsgårdstrand blir det starter både i Kristiansand och i Marstrand.

Vore ju superkul om detta kunde locka fler båtar till en legendarisk helg i Skagen på Kristi Himmelsfärd framöver. Och ett havsrace på våren skadar inte heller?

Dessutom öppet för singlehanded.

Det blir sannolikt också ett kort race från Skagen till Marstrand på fredagen inför MBBR.

Banan från Marstrand blir 108 distans:

Start from Marstrand, Sweden at the southerly entrance to the harbour
1. Hätteberget lighthouse (P)
2. Kummelbanke (northeast of Læsø) (P)
3. Skramjas Ungar, westmark (P)
4. Skagen north mark (SB)
5. Skagen east mark (SB) N 57o43,867’ / E 10o42,320’
Banan i NoR.

Kummelbanke borde kanske vara SB, och Skagen North skulle man klara sig utan (det är ju roligare om man har samma märke som de norska båtarna?

På ägarmötet i höstas indikerade ett 10-tal båtar att man var sugna?

Pressemelding

HELLY HANSEN Skagen Race med historisk utvikling!

I 21 år har Bærum Seilforening arrangert regattaen Helly Hansen Skagen Race med start fra Åsgårdstrand i Vestfold i forbindelse med Kristi Himmelfarts-helgen.

Starten for regattaen er onsdag 24. mai (dagen før Kristihimmelfartsdag). Premieutdeling i Skagen fredag 26. mai.

Målgang er som det fremgår av navnet, i Skagen, Danmark. Regattaen appellerer til ivrige regattaseilere så vel som turseilere, men er kjent for å være den tøffeste utfordringen for seilere på Østlandet.

Bærum Seilforening gjør nå betydelige endringer i formatet. For første gang i regattaens historie blir det gjennomfør start fra 3 helt forskjellige steder – samtidig! I tillegg til den vanlige starten i Åsgårdstrand, blir det også start fra Kristiansand – og sist men ikke minst; det blir også en start fra seilermetropolen Marstrand i Sverige. Med dette blir HELLY HANSEN Skagen Race Skandinavisk.

Bærum Seilforening; arrangør og eier av regattaen samarbeider tett med Åsgårdstrand Seilforening, Christiansands Seilforening og MRC – Marstrand Race Committee.

Singelhanded
Nytt av året er en egen klasse for ”Singelhanded” – i tillegg til ”Shorthand” og ”Full Crew”. Fra Åsgårdstrand og Kristiansand tilbys også å seile i ”Tur-Glede”. Denne klassen har såkalt åpen start og båtene utstyres med ”tracker”. Man kan da starte når man vil og blir tracket fra start til mål. Danske deltagere inviteres til start i Marstrand og arrangøren kan opplyse om at danske målebrev (DH/ORCI etc) må konverteres til SRS og oppfordres til å ta kontakt med det Svenske Seilforbundet.

Samarbeidspartnere
HELLY HANSEN Skagen Race er viktig for det lokale næringslivet og for sponsorene. Turistmyndighetene i Skagen ønsker seilerne velkommen gjennom å sponse havneleie den 3. natten. Startavgiften forblir uendret fra 2016 og inkluderer dermed havneleie fra torsdag til søndag. Seilerne vil som alltid bli tatt godt imot i Skagen av både gamle og nye samarbeidspartnere. HELLY HANSEN Skagen Race er ikke bare startskuddet på en lang og aktiv seilsesong for deltagerne – men er også starten på en aktiv sommersesong for restaurant og utelivsbransjen i Skagen.

I takt med arrangementets vekst, stilles det stadig økte krav til profesjonalitet og Bærum Seilforening har i den anledning valgt å inngå samarbeid med SailLogic for å bistå i kommunikasjons-og medie- og sponsor spørsmål.

PÅMELDINGEN ER NÅ ÅPEN PÅ https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2543